Familia Becali intră în sectorul energetic. Vrea să construiască un parc eolian în Dobrogea

Gigi Becali (Epoch Times Romania)
Andrei Popescu
18.06.2024

Familia Becali se implică în domeniul energiei verde. Potrivit Ziarul Financiar, este vorba de un proiect pentru un parc eolian care ar urma sa aibă o capacitate de 441 MW, în Constanţa.

România are în acest moment o capacitate de circa 3.000 MW în proiecte de energie eoliană, care asigură circa 14% din producţia de energie totală.

Conform site-ului citat, timp de aproape zece ani piaţa de energie eoliană a fost blocată, dar anul trecut au apărut primii megawaţi noi, iar pe piaţă se întrevăd proiecte de miliarde de euro.

De asemenea, continuă site-ul citat, potrivit celor mai recente informaţii furnizate de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), în prezent 501 MW de proiecte eoliene au autorizaţia de înfiinţare, 2.283 MW în proiecte de energie solară la care se adaugă 132 MW în proiecte de energie hidro.

Compania familiei Becali se numeşte Unitedpower Eolian SRL. Aceasta a primit în februarie avizul tehnic de racordare. Compania este deţinută în proporţie de 25% de Andreea Becali, care, potrivit informaţiilor publice, este fiica lui Giovanni, aşadar nepoata lui Gigi. Manuela Raluca Becali, care este soţia lu Victor, deţine 19% din firmă. Ioan Natură deţine 8%, iar Alina Natură-Becali 6,38%, relatează Ziare.com.

În 2008, Becali spunea că are 10.000 de hectare în Dobrogea, teren pe care intenţionează să dezvolte proiecte eoliene ce ar putea atinge un miliard de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor