Falun Gong înainte de persecuţie

Populara şi serena practică spirituală Falun Gong
Populara şi serena practică spirituală Falun Gong (Epoch Times)

De-a lungul anilor 1990, înainte de a fi catalogaţi drept inamicul public numărul 1 de propaganda regimului chinez, în preajma practicanţilor Falun Gong din China se putea simţi o stare de bucurie liniştită. Ei descoperiseră cheia pentru sănătate şi semnificaţia vieţii lor şi erau dornici de a o explora şi dărui celor din jurul lor.

Dimineaţa făceau exerciţii de "qigong" - mişcări lente urmate adesea de o meditaţie în poziţia lotus (aşezat cu picioarele încrucişate) - studiau textele Falun Gong împreună, şi, în general, îşi vedeau de treburi.

Elizabeth Zhang, practicant Falun Gong din 1997, îşi începea exerciţiile acasă la ora 3 dimineaţa, înainte de a merge la serviciu la 6 AM, iar la sfârşit de săptămână mergea în parc să se întâlnească cu alţi practicanţi Falun Gong, dar, în general, practica de una singură.

"Pe atunci în China, în orice parc sau spaţiu public puteai vedea oameni care practicau Falun Gong. Era foarte armonios", a spus ea. "Nimeni nu ar fi venit să te întrebe cum te cheamă. Terminai practicarea exerciţiilor şi plecai acasă. "

Zhang, ca mulţi alţii, a fost atrasă de Falun Gong datorită „beneficiilor sale imense pentru sănătate”.

"Înainte de a practica Falun Gong, n-am ştiut cum e să nu ai nicio boală", a spus ea într-un interviu telefonic acordat de la reşedinţa ei din zona Washington.

Zhang s-a născut cu un defect congenital de inimă, iar la 11 ani a suferit o operaţie pe cord deschis. "Corpul meu a fost mereu slab. Dacă cineva din jurul meu se îmbolnăvea, mă îmbolnăveam şi eu. N-am putut scăpa de nicio gripă ", povesteşte ea.

După ce a început practica Falun Gong, colegii şi studenţii o întrebau: "Faceţi sport, doamnă învăţător Zhang?" Iar ea răspundea, "Eu meditez. Eu practic Falun Gong."

Povestea lui Zijing Cui, un fost om de ştiinţă de la Universitatea Tsinghua, una dintre cele mai prestigioase din China, este similară: suferind de miocardită severă, un fel de inflamare a inimii, ea putea urca doar un etaj apoi avea nevoie de o pauză pentru a-şi recăpăta suflul. "Uneori mă trezeam noaptea cu inima palpitând atât de tare încât eram înspăimântată că am să mor", a spus ea.

Cu toate acestea, înainte de 20 iulie 1999, Cui a devenit un practicant activ şi entuziast de Falun Gong. Cui locuieşte acum în Chicago şi a părăsit China în 2006, după şapte ani de la începerea persecuţiei împotriva credinţei ei.

Cu toate că impulsul de a începe practica a fost datorat problemelor de sănătate, ea a descoperit repede că Falun Gong conţinea ceva mult mai profund decât atât. "Am realizat că aceasta este de fapt o practică de cultivare", a spus ea. Termenul se referă la exerciţii de minte-corp, care au fost transmise de mii de ani în China, şi implică, de obicei, o combinaţie de meditaţie şi disciplină morală.

"Nu ştiam ce era cultivarea. Auzisem doar despre Taoiştii care cultivă în munţi citind cărţi de arte marţiale. Nu înţelegeam, " a spus Cui. "După ce am practicat Falun Gong, am realizat: Oh, ce facem de fapt este practică de cultivare, cultivăm în acord cu natura universului."

Principiile adoptate de Falun Gong - adevăr, compasiune, toleranţă - erau deosebit de atractive, simţea că era evident că ele erau simple şi bune, a spus Cui.

John Meng, un practicant de Falun Gong, om de ştiinţă care acum locuieşte în Australia, a spus că prima dată când a văzut practicanţi, "Ei făceau al cincilea exerciţiu într-un crâng. Mişcările mâinilor lor erau foarte frumoase." Al cincilea exerciţiu este o meditaţie. "Starea de bucurie care m-a cuprins la acel moment este greu de descris în cuvinte omeneşti, mi-a revenit speranţa de viaţă," a scris el într-un e-mail.

După ce a început să practice Falun Gong, a spus el, "multe lucruri s-au schimbat." El a început să trateze oamenii cu amabilitate, nu a mai intrat în conflict cu colegii de clasă, a studiat şi a lucrat mai conştiincios, şi "am căpătat mulţi prieteni sinceri, şi ei practicanţi, care m-au ajutat mult să îmi îmbunătăţesc caracterul. "

Meng a continuat: "Falun Gong a fost foarte bine primită în societate datorită faptelor bune făcute de practicanţi şi vindecărilor miraculoase şi efectelor de fitness. Tocmai datorită acestor factori Falun Gong s-a răspândit foarte repede şi a devenit foarte popular în China."

Chinezii au văzut totul în jurul lor transformându-se miraculos datorită practicii spirituale, afirmă Yang Qing, un inginer din China, care după ce s-a pensionat a organizat un loc de practică Falun Gong în apropiere de intrarea sudică a Universităţii Tsinghua.

Yang a notat că, aflând ce este Falun Gong, a devenit foarte entuziasmat. "Practicasem alt qigong, dar niciodată nu se vorbea despre adevăr, compasiune, şi toleranţă. Ei nu vorbeau despre revenirea la propriul sine originar. Simţeam că am găsit calea de cultivare adevărată. Eram încântat din toată inima: Am găsit o cale dreaptă de cultivare pe care pot merge până la capăt ".

Aşa că el ajungea la locul de practică în fiecare dimineaţă la ora 4 şi curăţa terenul şi cărările din jur, apoi medita timp de o oră înainte de 6 AM când sosea mulţimea. El i-a învăţat practica pe fiul şi soţia sa, al cărui cancer, spune el, a dispărut apoi.

Yang a spus că în ziare apăreau cu o oarecare regularitate articole de apreciere pentru o faptă bună sau alta făcută de cineva – returnarea unei mari sume de bani găsită, sau ducerea de urgenţă la spital a unui străin rănit şi asigurarea că familia respectivă a fost anunţată, fapte care erau inevitabil legate de Falun Gong şi forţa sa morală.

"A crescut foarte rapid în China", a spus el. Fondatorul practicii, Li Hongzhi, a fost invitat să vorbească în sălile austere ale Biroului de Securitate Publică din China. Poliţia, şi mai ales autorităţile locale, îi simpatizau pe practicanţii Falun Gong, a spus Yang, pentru că ştiau că nu ar avea nicio problemă din partea lor.

Totul s-a schimbat la 20 iulie 1999, când Jiang Zemin, liderul Partidului Comunist Chinez, a lansat o persecuţie împotriva practicii. Yang povesteşte că autorităţile au fost nevoite să implementeze edictele, dar o făceau fără tragere de inimă, a spus Yang. "Oh, ştim că sunteţi oameni buni, a oftat unul dintre aceştia."