Falcă: Europarlamentarii PNL colaborează cu Guvernul pentru a transforma Pactul Verde European într-un succes

Gheorghe Falca
Gheorghe Falca (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
04.02.2020

Europarlamentarii PNL colaborează cu miniştrii de la Bucureşti pentru a transforma Pactul Verde European într-un succes, a transmis marţi, în cadrul unui comunicat de presă, deputatul european Gheorghe Falcă.

"Pactul verde european îşi propune să modifice radical sectoarele energetic, de transport, agricultura şi industrie europeană şi dacă pregătim profesionist această transformare, ne vom asigura că economia UE şi implicit a României va cunoaşte în viitor o lungă perioadă de creştere economică sustenabilă. Scopul nostru este ca acest Pact să ofere atât un mediu mai verde cât şi o economie mai puternică. Pactul îşi doreşte să limiteze până în 2050 utilizarea cărbunelui, a gazelor naturale, a petrolului şi implicit a motoarelor pe bază de combustie, iar asta va modifica structura economiei europene. De aceea, vom folosi următoarele trei decenii pentru a face această tranziţie cât mai lină. Prin urmare, am decis alături de europarlamentarii PNL să colaborăm îndeaproape cu miniştrii din Guvernul României, cu scopul de a face din implementarea Pactului un succes de ţară şi pentru a pune bazele unei economii durabile care să performeze în economia viitorului", a declarat Falcă.

Potrivit europarlamentarului PNL, în implementarea acestui Pact, se va ţine cont de avansul tehnologic, piaţa liberă, efectele asupra companiilor şi a muncitorilor şi mai ales de efectele asupra vieţii de zi cu zi a cetăţenilor europeni.

Liderul PNL susţine că se va lupta ca aceste modificări să afecteze pozitiv nivelul de trai al românilor dar şi ca România să fie una dintre ţările care să câştige cel mai mult din subvenţiile europene ce vor fi alocate în cadrul acestui proiect.

"Vrem ca această transformare să fie făcută pas cu pas, astfel încât oamenii să se poată integra treptat şi fără costuri sociale în economia viitorului. În acelaşi timp, mă voi lupta alături de colegii mei din grupul PPE pentru ca România să primească fonduri importante. În acest fel, ne vom asigura că economia României va fi una competitivă şi capabilă să ofere prosperitate şi siguranţă tuturor românilor", a conchis Falcă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor