Extratereştrii în România

FBI-ul a publicat un document din 1950 care afirma ca trei OZN-uri impreuna cu noua corpuri de extraterestri au fost recuperate in desertul din New Mexico.
FBI-ul a publicat un document din 1950 care afirma ca trei OZN-uri impreuna cu noua corpuri de extraterestri au fost recuperate in desertul din New Mexico. (FBI Document)

Cazul unei apariţii extraterestre în România, investigat de Naţional Geographic Channel, va fi difuzat pe postul de televiziune pe 27 decembrie, în cadrul serialului "Extratereştri în Europa", potrivit unui comunicat remis presei. Serialul "Extratereştri în Europa" prezintă "o analiză amănunţită asupra aspectelor fascinante şi tulburătoare ale acestor întâlniri cu inexplicabilul". Astfel, telespectatorii vor examina rapoartele despre o navă extraterestră în jurul căreia este lansată o anchetă judiciară, dar şi documentul care susţine că Mussolini a muşamalizat zvonurile despre apariţii OZN în 1936. Poveştile din cadrul documentarului sunt variate şi captivante, de la cazul unui tânăr pilot portughez, care descrie întâlnirea faţă în faţă cu o farfurie zburătoare la 1524 metri altitudine, până la cel despre doi soldaţi din Forţele Aeriene Americane, care au observat o lumină misterioasă în pădurea din Suffolk.

Cazul apariţiei extraterestre în România va fi prezentat în episodul intitulat "La nuntă în România", care va fi difuzat în premieră la National Geographic Channel pe 27 decembrie, de la ora 21.00.

În acest episod vor fi prezentate o serie de evenimente. Astfel, în 10 septembrie 1990, într-o regiune rurală, în localitatea portugheză Alfena, un grup de copii aflaţi în drum spre şcoală observă un obiect strălucitor, metalic, cu picioare, planând la 50 de metri de la sol.

În perioada 14 - 25 septembrie 1952, NATO mobilizează un număr impresionant de forţe aeriene şi navale în regiunea Atlanticului de Nord, simulând o invazie sovietică a Europei Occidentale, în cadrul unui exerciţiu de antrenament numit "Operaţiunea Mainbrace". Numeroşi militari care luau parte la acest exerciţiu au putut observa mai multe OZN-uri zburând deasupra portavioanelor sau urmărind aparate de zbor care aterizau.

În 2001, o pană de curent aruncă satul Năneşti din judeţul Vrancea, România, în beznă. Când sătenii ies afară să cerceteze, un OZN roşu apare pe cer şi emite perdele rotative de lumină care se răsfrâng asupra localităţii. Oamenii merg mai departe încercând să afle despre ce este vorba, dar sunt întâmpinaţi de o apariţie suprareală, care luminează cerul nopţii... martorii sunt captivaţi de evenimentele bizare. Timp de aproape două ore, apariţia trimite raze ciudate de lumină peste sat pentru ca apoi să dispară. Pe parcursul următoarelor zile, povestea este analizată în presă. Anchetatorii de fenomene OZN români vizitează zona căutând martori, se mai spune în comunicatul Naţional Geographic Channel.

La nivel global, National Geographic Channel (inclusiv NGC U.S. care este o companie joint-venture între NGT şi Fox Cable Networks Group) este disponibil în 440 milioane de case, în 171 ţări, în 38 de limbi.