[UPDATE] Explozie la o staţie de metrou provoacă 9 morţi în Sankt Petersburg

Într-o staţie de metrou din Sankt Petersburg a avut loc luni o explozie, care a provocat moartea şi rănirea mai multor zeci de persoane.
Una sau mai multe explozii au avut loc în una sau mai multe staţii de metrou în oraşul rusesc St. Petersburg, 3 aprilei 2017.
Una sau mai multe explozii au avut loc în una sau mai multe staţii de metrou în oraşul rusesc St. Petersburg, 3 aprilei 2017. (Captură Foto)

UPDATE:

* * *

UPDATE: Un al doilea explozibil, neexplodat, a fost găsit şi dezamorsat de către forţele de securitate.

Conform unor noi informaţii, numărul răniţilor ar fi de aproximativ 50.

Autorităţile au declarat că explozia a fost cauzată de o bombă artizanală care conţinea şrapnel.

Comisia de Investigaţii a Rusiei a declarat că, deşi a deschis un dosar sub acuzaţia de terorism.

* * *

O explozie la o staţie de metrou în cel de-al doilea oraş ca mărime al Rusiei, Sankt Petersburg, a provocat, luni, moartea şi rănirea mai multor persoane, conform rapoartelor media.

Agenţia rusă de ştiri de stat TASS a susţinut că rapoartele preliminare indică faptul că 9 persoane au fost ucise. O altă agenţie de ştiri, RIA Novosti, a declarat că este posibil să fi avut loc explozii la două staţii de metrou.

Iniţial s-a vorbit de două explozii la două staţii de metrou diferite dar, ulterior, autorităţile ruse au precizat că a fost de fapt o singură explozie şi că aceasta s-a produs în tunelul dintre două staţii.

Life News - o publicaţie ce are legături strânse cu serviciile de securitate ruseşti - a prezentat imagini cu uşa unei garnituri de metrou distrusă de explozie şi cu persoane rănite întinse pe peron.

Un alt ziar local, Fontaka, a susţinut că trei staţii de metrou au fost închise.

Agenţia rusă de ştiri Interfax a estimat că numărul răniţilor se ridică la peste 20, confirmând că numărul morţilor este de 9.

Agenţiile de ştiri l-au citat pe purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, afirmând că preşedintele Vladimir Putin a fost informat în legătură cu exploziile. Putin, care ar trebui să poarte discuţii cu omologul său belarus Alexander Lukaşenko, a transmis condoleanţe familiilor victimelor.

În context, preşedintele rus Vladimir Putin a confirmat că s-au înregistrat morţi şi răniţi în St. Petersburg, adăugând că sunt luate în considerare toate cauzele posibile ale exploziilor, inclusiv terorism.

Conform Reuters, la staţia de metrou Sennaia Ploşciad se aflau aproximativ opt ambulanţe. În plus, fumul a cuprins o mare parte din staţia respectivă de metrou, care este deja evacuată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe