Explozie la Sevastopol. Forţele ucrainene au atacat o navă rusă care ulterior ar fi luat foc

Un vas rusesc din flota de la Marea Neagră, cu baza în Sevastopol.
Un vas rusesc din flota de la Marea Neagră, cu baza în Sevastopol. (SERGEI SUPINSKY / AFP / Getty Images)
Redacţia
21.04.2024

O rachetă a fost lansată, duminică, spre Flota rusă a Mării Negre staţionată în Sevastopolul ocupat, a declarat guvernatorul oraşului instalat de Rusia citat de The Kyiv Independent.

Într-o postare pe Telegram, Mihail Razvojaiev a afirmat că o rachetă anti-navă a fost "respinsă" şi că "fragmentele au provocat un mic incendiu, care a fost stins rapid".

O înregistrare video neverificată postată pe reţelele de socializare părea să arate o navă rusă în flăcări, iar presa locală a raportat că podul din Crimeea a fost închis.

O sursă din cadrul serviciilor secrete militare ucrainene a declarat, pentru sursa citată, că informaţiile despre atac sunt încă în curs de clarificare.

Sevastopol găzduieşte Flota rusă din Marea Neagră şi este frecvent ţinta atacurilor ucrainene cu rachete şi drone maritime.

Purtătorul de cuvânt al Marinei Militare, Dmitro Pletenciuk, a declarat, la 30 martie, că Rusia şi-a retras aproape toate navele importante din porturile din Crimeea ocupată, în urma loviturilor ucrainene de succes.

Pentru a preveni noi atacuri ucrainene cu drone asupra flotei din Marea Neagră, forţele ruse din Crimeea ocupată construiesc bariere la intrarea în Golful Sevastopol, a raportat grupul de partizani Atesh, la 27 martie.

Rusia încearcă, de asemenea, să consolideze apărarea portului Novorossiysk, unde Moscova a început anul trecut să îşi redistribuie flota din Marea Neagră de la Sevastopol, a declarat Ministerul britanic al Apărării, în actualizarea sa zilnică din 31 martie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor