Exerciţiu militar NATO în România. Traficul, îngreunat

Un tanc de luptă american Abrams M1A1.
Un tanc de luptă american Abrams M1A1. (Captură Foto)

Începând de joi, pe mai multe drumuri şi autostrăzi ale României se vor deplasa coloane militare în cadrul exerciţiului NATO Noble Jump desfăşurat pe teritoriile ţării noastre, Bulgariei şi Greciei. Traficul va fi îngreunat aşadar în aceste zile, cu atât mai mult cu cât desfăşurarea exerciţiului se suprapune peste minivacanţa de Rusalii, când mulţi români au plecat la drum cu maşinile.

"În intervalul 1-4 iunie, pe rutele Giurgiu-Bucureşti (E85) şi Bucureşti-Piteşti (A1)-Râmnicu Vâlcea (E81)-Sibiu (Valea Oltului)-Cincu se vor deplasa coloane militare, pentru un exerciţiu NATO. Poliţia Română recomandă celor care se deplasează pe aceste rute să circule cu atenţie sporită şi să respecte indicaţiile şi semnalele poliţiştilor. În luna iunie, se va desfăşura exerciţiul NATO NOBLE JUMP 2017 (NOJP17), pe teritoriul Bulgariei, Greciei şi României, iar destinaţia finală a forţelor dislocate va fi Centrul Naţional de Instruire Întrunită ”Getica”, din Cincu", transmite inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), citat de Mediafax.

"La data de 1 iunie, în intervalul orar 09.00-20.00, coloanele militare se vor deplasa pe ruta Giurgiu-Bucureşti (E85), pe data de 2 iunie, în intervalul orar 00:01-18:00, se vor deplasa pe ruta Bucureşti-Piteşti (A1)-Râmnicu Vâlcea (E81)-Sibiu (Valea Oltului)-Cincu. De asemenea, coloanele se vor deplasa, la data de 3 iunie, în intervalul orar 09:00-17:00, pe ruta Giurgiu-Bucureşti (E85), iar la data de 4 Iunie 2017, în intervalul orar 00:00-15:00, pe ruta Bucureşti-Piteşti (A1)-Râmnicu Vâlcea (E81)-Sibiu (Valea Oltului)-Cincu", potrivit sursei citate.

Dincolo de aspectele ce ţin de traficul rutier, la Noble Jump vor lua parte opt convoaie ale Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF), care urmează să participe la exerciţiul Noble Jump 2017. Acestea sunt compuse din aproximativ 300 de militari cu peste 150 de vehicule de luptă şi transportoare de trupe ce se vor deplasa la Centrul de Instruire pentru Lupta al Forţelor Terestre “Getica” din Cincu, judeţul Braşov.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne