Evacuările declanşate de ameninţările anonime cu bombe continuă în Rusia

Autorităţile ruse au declarat că seria de ameninţări anonime privind amplasarea de bombe, care a declanşat evacuarea mai multor şcoli, centre comerciale, gări de tren şi a altor clădiri, a continuat luni.
Pasagerii aşteaptă în faţa uşilor închise ale terminalului feroviar Iaroslavski, Moscova, 13 septembrie 2017.
Pasagerii aşteaptă în faţa uşilor închise ale terminalului feroviar Iaroslavski, Moscova, 13 septembrie 2017. (Maxim Zmeiev/AFP/Getty Images)

Autorităţile din Moscova au precizat că aproximativ 600 de persoane au fost evacuate din opt clădiri administrative din capitala rusă. În plus, o companie privată a fost de asemenea evacuată.

În capitala regiunii Udmurtia, Izhevsk, autorităţile au evacuat persoane din două centre comerciale şi un hotel, după ce acestea au fost ameninţate la telefon că au fost amplasate bombe.

În Ceboksari, capitala regiunii Ciuvaşia, un total de 12 clădiri, inclusiv centre comerciale, hoteluri şi un tribunal au fost evacuate.

Zeci de mii de persoane au fost evacuate din şcoli, mall-uri, teatre, universităţi, hoteluri şi clădiri guvernamentale în diverse oraşe de pe cuprinsul Rusiei după izbucnirea în 10 septembrie a valului de ameninţări anonime referitoare la amplasarea de bombe.

Totuşi, nu au fost descoperite bombe în niciuna dintre locaţiile vizate de ameninţările respective.

Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului, a afirmat în 14 septembrie că ameninţările reprezintă o formă de “terorism telefonic” şi că “se iau toate măsurile necesare” pentru a fi găsiţi vinovaţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe