Eurovision: Conchita Wurst, reprezentanta Austriei, a câştigat râvnitul premiu

Paula & Ovi
Paula & Ovi (Captura Youtube)

Conchita Wurst, reprezentanta Austriei, a câştigat marea finală la concursul internaţional de muzică uşoară Eurovision 2014 de la Copenhaga cu piesa "Rise Like a Phoenix". Paula Seling şi Ovi s-au clasat pe locul al 12-lea.

Conchita Wurst, care reprezintă Austria, a cântat melodia "Rise Like a Phoenix", într-un show cu efecte de ceaţă şi proiecţii cu flăcări. Conchita Wurst, poreclită de presă "Regina Austriei", este un personaj interpretat de un actor austriac şi este o divă cu barbă.

Reprezentanţii României, Paula Seling şi Ovi au interpretat piesa "Miracle", compusă de Ovi, Philip Halloun şi Frida Amundsen, într-un show complex, prezentând pianul circular care a fost proiectat pe pereţii scenei, care s-a încheiat cu efecte pirotehnice.

Piesa "Miracle" s-a clasat pe locul al 12-lea, primind 6 puncte de la Azerbaidjdan, 8 puncte de la Malta, Israel, Austria şi Spania, 4 puncte de la Macedonia, 1 punct de la Belarus şi Portugalia, 4 puncte din Norvegia, 12 puncte din partea Moldovei, 2 puncte din partea Irlandei, 5 puncte din partea Belgiei şi Italiei.

Pe scena Eurovision au fost prezente şi reprezentantele Ucrainei şi Rusiei. Prezenţa Ucrainei pe scena Eurovision a fost comentată în diferite feluri de presă, având în vedere violenţele la care este supusă Ucraina din partea Rusiei. De exemplu, CNN a titrat sâmbătă "Lupta Eurovision: Ucraina şi Rusia—faţă-în-faţa cu muzica". În conferinţele de presă, artista ucraineană, a afirmat însă că doreşte să arate că arta este mai puternică decât politica.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură