EURO 2012: UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva Croaţiei

Suporter croat. (ODD ANDERSEN / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
12.06.2012

UEFA a deschis marţi o procedură disciplinară împotriva federaţiei din Croaţia, după ce fanii croaţi au aprins fumigene şi au aruncat cu diverse proiectile la meciul împotriva Irlandei (3-1) de la EURO 2012, disputat duminică la Poznan, anunţă AFP.

Cazul va fi examinat duminică de comisia de disciplină, a indicat UEFA.

Aceste incidente minore l-au determinat pe crainicul stadionului să facă mai multe anunţuri, amintind publicului regulamentul. Conform textelor în vigoare, federaţia croată ar putea fi amendată.

Două fumigene au fost aprinse în tribună de fanii croaţi după deschiderea scorului de către Mario Mandzukic (minutul 3), iar alte patru după golul lui Nikica Jelavic (43). De asemenea, a explodat o petardă, a constatat AFP. O altă fumigenă a fost aprinsă după ultimul gol al lui Mandzukic (48).

UEFA a deschis duminică o procedură disciplinară contra Federaţiei germane, după ce fanii germani au aruncat cu diverse proiectile.

Forul de la Nyon a deschis duminică o procedură şi împotriva Federaţiei portugheze, pentru întârzierea loviturii de începere a reprizei secunde a meciului de sâmbătă cu Germania.

Aceste cazuri sunt mult mai puţin grave decât cele reproşate suporterilor ruşi. O procedură disciplinară a fost deschisă sâmbătă împotriva Federaţiei ruse de fotbal pentru reaua conduită a fanilor, legată de fumigene, drapele naţionaliste şi violenţe produse de o minoritate de huligani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor