Eugen Nicolaescu îl atacă dur pe ambasadorul SUA: Americanii nu au nevoie să fie intoxicaţi, otrăviţi de oameni ca el

Mark Gitenstein, fostul ambasador al SUA la Bucureşti (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Epoch Times România
31.10.2012

Eugen Nicolaescu, deputat în cadrul PNL, a precizat miercuri că americanii pot observa singuri ce se petrece în România şi "n-au nevoie să fie dirijaţi, intoxicaţi, otrăviţi de oameni ca Gitenstein". Conform lui Nicolaescu, ambasadorul SUA în România, Mark Gitenstein, "nu a făcut decât rău" României.

"În primul rând, fac o glumă amară, mi-aţi stricat dimineaţa aducându-mi aminte că mai există domnul Gitenstein în România, pentru că până acum, din punctul meu de vedere, nu ne-a făcut decât rău sau modul în care ne-a tratat a arătat că ne desconsideră ca popor şi ca naţiune şi ca ţară şi că vine dumnealui, un mare învăţat, un mare specialist în democraţie să ne spună unde greşim şi ce să facem!", declară deputatul PNL.

"Mi se pare total deplasat să te comporţi aşa într-o ţară în care eşti ambasador! Ca atare, ce spune domnul Gitenstein pe mine nu mă interesează, pentru că dumnealui vorbeşte strict partizan. Cel puţin aşa cred eu", a acuzat Eugen Nicolaescu.

Ambasadorul Mark Gitenstein "intoxică" opinia publică, după părerea lui Eugen Nicolaescu. "Eu cred că oamenii de afaceri din Statele Unite ale Americii, instituţiile internaţionale care au sediul în America, oamenii obişnuiţi care circulă între cele două ţări văd ei singuri despre ce este vorba şi n-au nevoie să fie dirijaţi, să fie intoxicaţi, otrăviţi chiar, de oameni ca Gitenstein", afirmă liberalul.

Mark Gitenstein, ambasadorul SUA la Bucureşti, a precizat marţi că este îngrijorat de posibilitatea ca seria de alegeri dificile care urmează în România să dezbine poporul şi subliniază necesitatea ca oamenii politici români să revină la o coabitare civilizată şi stabilă.

"Urmează provocări extrem de mari. România se apropie de o serie de alegeri dificile, care este posibil să dezbine poporul. Sincer, sunt îngrijorat. După încheierea războaielor politice, vor reuşi politicienii români să se întoarcă la o formă de coabitare civilizată şi stabilă?", s-a întrebat ambasadorul SUA la Bucureşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor