Eşec usturător pentru Putin. Forţele ruseşti se retrag departe de Harkiv

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Getty Images)

Primarul oraşului Harkiv, Ihor Terejov, a declarat pentru BBC că ruşii s-au retras din zona oraşului Harkiv în direcţia frontierei ruseşti.

Edilul a mai precizat că trupele ruseşti nu au reuşit să intre decât o singură dată într-o mică parte a oraşului cheie din nord-estul ţării şi că nu au mai fost acolo de mult timp.

"Ruşii bombardau constant Harkivul, deoarece stăteau foarte aproape de oraş. Şi datorită eforturilor depuse de apărarea teritorială a Harkivului şi de forţele armate ucrainene, ruşii s-au retras departe de zona oraşului, în direcţia frontierei ruseşti", spune el.

"Acum este calm în Harkiv şi oamenii se întorc treptat în oraş. Noi asigurăm aprovizionarea cu apă, gaz şi electricitate tuturor cetăţenilor. Cu toate acestea, din păcate, multe clădiri rezidenţiale sunt distruse sau avariate. Aşadar, în viitor va trebui să facem o reconstrucţie uriaşă.

"Nu a existat niciun bombardament în oraş în ultimele cinci zile. A existat o singură încercare din partea ruşilor de a lovi oraşul cu o rachetă în apropierea aeroportului din Harkiv, dar racheta a fost eliminată de apărarea antiaeriană ucraineană."