Emisiunea 60 Minutes: OZN-urile sunt reale, neidentificate şi sigur nu sunt americane

Captură video de pe un material al Departamentului Apărării, SUA
Captură video de pe un material al Departamentului Apărării, SUA (Department of Defense)

"Am abordat multe poveşti ciudate la programul 60 Minutes, dar poate nici una ca asta", a declarat corespondentul CBS News, Bill Whitaker, la emisiunea de duminică seară a popularului program al canalului CBS News. "Este povestea recunoaşterii smulse guvernului SUA asupra existenţei obiectelor aeriene neidentificate, cunoscute sub numele de OZN-uri. După decenii de negare publică, Pentagonul recunoaşte acum că există ceva acolo şi Senatul SUA vrea să ştie ce este".

Citiți și Fenomen super bizar pe aeroportul din Miami (Video)

Un raport desecretizat al Biroului de Informaţii Naţionale (ODNI, agenţia care coordonează serviciile americane) şi al Pentagonului urmează să fie predat Comitetului de informaţii al Senatului în iunie.

Citiți și Senatori americani cer publicarea de date despre OZN-uri şi extratereştri

Whitaker a făcut o anchetă asupra raportului, vorbind cu câteva persoane familiare din sfera cercetătorilor fenomenului OZN - Luis Elizondo, fost şef al Programului de identificare a ameninţărilor aerospaţiale avansate (AATIP) al Pentagonului; Cmdr. Dave Fravor, în retragere, a cărui escadrilă F / A-18F a întâlnit un OZN în largul Californiei în 2004; Christopher Mellon, fost adjunct al secretarului Apărării responsabil de informaţii şi alţii mai tineri, cum ar fi locotenentul Alex Dietrich.

Citiți și Nou mister - ancheta privind decesul unui tânăr care a murit vomând doi litri de lichid negru este amânată din nou fără motiv

Emisiunea 60 Minutes a arătat câteva imagini desecretizate care au fost difuzate anterior în New York Times cu Mellon şi Elizondo. "Este bizar şi regretabil faptul că cineva ca mine trebuie să facă aşa ceva pentru a introduce pe ordinea de zi o problemă de securitate naţională ca aceasta", a spus Mellon.

"Toată lumea cu care a vorbit Whitaker a subliniat că neidentificat înseamnă tocmai asta, încă neidentificat, nu există dovezi că aceste fenomene sunt extraterestre. Iar ele reprezintă un potenţial risc de securitate naţională, indiferent cine le-a creat, deoarece tehnologia pare mult peste ceea ce SUA pot produce în prezent", a adăugat Christopher Mellon.

Citiți și Tweetul lui Trump despre Alice în Ţara Minunilor pune conspiraţioniştii pe jar

Mellon a afirmat că OZN-urile nu sunt o tehnologie secretă a guvernului SUA şi că poate spune asta „cu un grad foarte ridicat de încredere, parţial din cauza poziţiilor pe care le-am ocupat în Departament şi a faptului că sunt la curent cu procedurile”.

Fost pilot de marină, locotenentul Ryan Graves i-a spus lui Whitaker că, din 2014, colegii săi au început să vadă OZN planând peste spaţiul aerian restricţionat de deasupra Virginia Beach, după modernizarea radarului lor, şi au continuat să observe OZN-uri în largul coastei Atlanticului „în fiecare zi timp de cel puţin câţiva ani”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe