Emilia Şercan, după eşecul Schengen: Şeful de la Imigrări e colegul de bancă din liceu al lui Bode

Lucian Bode
Lucian Bode (Epoch Times Romania)
Andrei Pricopie
09.12.2022

În contextul eşecului aderării României la Schengen, jurnalista Emilia Şercan a atras atenţia, vineri, pe pagina sa de Facebook, că Marius Florin Mihăilă, fostul coleg de bancă din liceu al şefului MAI Lucian Bode, conduce una dintre cele două structuri din România care gestionează migraţia.

"Dintr-un alt unghi, despre Schengen. Migraţia în România este gestionată de două structuri din cadrul Ministerului de Interne: Poliţia de Frontieră şi Inspectoratul General pentru Imigrări. Poliţia de Frontieră se ocupă de migraţia ilegală, pe când Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI) se ocupă de politicile de migraţie şi azil. Totuşi, pe lângă asta, IGI participă, 'cu experţi, la diversele iniţiative regionale, dialoguri sau alte formate de cooperare în materie de migraţie, mobilitate, prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale, readmisie, protecţie internaţională' – potrivit propriului site", a declarat Emilia Şercan.

Jurnalista a amintit că Inspectoratul General pentru Imigrări este condus din februarie anul acesta de Marius Florin Mihăilă, fostul coleg de bancă din liceu al şefului MAI, Lucian Bode.

"Mihăilă a fost numit ilegal, în vara anului 2020, rector al Academiei de Poliţie prin intervenţia directă a lui dr. Bode la Marcel Vela, ministrul Internelor de atunci, însă după ce am dezvăluit că Mihăilă a fost numit ilegal, Vela l-a revocat din funcţie după numai şase zile. Mihăilă fusese anterior acestei numiri preşedintele Comisiei de Etică a Academiei de Poliţie, poziţie din care a acţionat ca un mare apărător al plagiatorilor şi impostorilor din instituţie. Fostul coleg de bancă al lui dr. Bode a fost numit tot ilegal şi la Inspectoratul de Poliţie Sălaj, judeţul de baştină al celor doi", a menţionat Emilia Şercan.

Potrivit jurnalistei, aceste numiri ilegale nu au fost verificate de nicio instituţie a statului.

"După ce a ajuns ministru de Interne, dr. Bode l-a numit pe Mihăilă şeful său de cabinet, fiind practic persoana care filtra întreaga agendă a acestuia, însă din pricina prostiilor pe care le-a făcut prin instituţie, a fost nevoit să scape de el printr-o promovare. Şi a scăpat. L-a avansat chestor anul trecut, de ziua naţională, iar anul acesta l-a numit şeful Inspectoratului General pentru Imigrări. IGI se ocupă de politicile de migraţie şi azil, iar pe lângă asta participă, 'cu experţi, la diversele iniţiative regionale, dialoguri sau alte formate de cooperare în materie de migraţie, mobilitate, prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale, readmisie, protecţie internaţională'", a adăugat Emilia Şercan.

Care este morala?

"Morala: Când instituţiile statului sunt pentru politicieni doar surse pentru sinecuri bune de împărţit rudelor şi prietenilor, dar şi o modalitate de a plăti diverse obligaţii, consecinţele deciziilor lor le vom suporta noi, cetăţenii.

Inclusiv neintrarea în Schengen.

Pentru curioşi, o să las câteva link-uri (aici şi aici) cu faptele de vitejie ale tovarăşilor Mihăilă şi Bode, despre care am scris în trecut."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor