Elon Musk, la mitingul electoral al lui Trump: Votaţi toţi! Altfel, acestea vor fi ultimele alegeri [Video]

Donald Trump (st) şi Elon Musk la mitingul electoral din Butler, Pennsylvania, 5 octombrie 2024 (Getty Images)
Redacţia
06.10.2024

Elon Musk, miliardarul din domeniul tehnologiei, a vorbit la un miting pentru Donald Trump în Butler, Pennsylvania, unde fostul preşedinte a supravieţuit unei tentative de asasinat în iulie.

Elon Musk, miliardarul din domeniul tehnologiei, a prezentat alegerile prezidenţiale viitoare în termeni dezastruoşi în timpul unei apariţii de sâmbătă alături de Donald Trump, numindu-l pe candidatul republican la preşedinţie singurul candidat „care poate păstra democraţia în America”.

CEO al SpaceX şi Tesla, care a cumpărat şi X, Musk i s-a alăturat lui Trump în Butler, Pennsylvania, unde fostul preşedinte a supravieţuit unei tentative de asasinat în iulie. El a avertizat că „acestea vor fi ultimele alegeri” dacă Trump nu câştigă şi, îmbrăcat în negru şi pe cap cu o şapcă de culoare neagră purtând sloganul „Make America Great Again” al campaniei lui Trump, a părut să arate natura premonitorie a remarcilor sale.

„După cum puteţi vedea, nu sunt doar MAGA - sunt Dark MAGA”, a spus el.

Este pentru prima dată când Musk s-a alăturat unuia dintre mitingurile caracteristice ale lui Trump şi evenimentul a marcat alianţa în creştere dintre cei doi bărbaţi în ultima etapă a unor alegeri prezidenţiale competitive. Musk a creat un super PAC care îl susţine pe candidatul republican şi care a cheltuit foarte mult pentru campania electorală din ultimele luni ale campaniei. Trump a declarat că, dacă va ajunge din nou la Casa Albă, îl va numi pe Musk în fruntea unei comisii pentru eficienţa guvernului.

Trump i s-a alăturat lui Musk în august pentru o conversaţie publică rară despre X, o discuţie extrem de prietenoasă care a durat mai mult de două ore. În cadrul acesteia, fostul preşedinte s-a concentrat în mare măsură pe tentativa de asasinat din iulie, pe imigraţia ilegală şi pe planurile sale de a reduce reglementările guvernamentale.

Sâmbătă, în faţa unei mulţimi masive, Musk a încercat să îl prezinte pe Trump drept un campion al libertăţii de exprimare, susţinând că democraţii doresc „să vă ia libertatea de exprimare, dreptul de a purta arme, dreptul de a vota efectiv”. Musk a continuat să critice o iniţiativă din California de a interzice cerinţele de identificare a alegătorilor.

Redăm mai jos discursul pe care mega-miliardarul Elon Musk l-a ţinut sâmbătă la mitingul electoral din Butler:

„Bună tuturor.

După cum puteţi vedea, nu sunt doar MAGA, sunt MAGA întunecat. [Elon Musk era îmbrăcat în negru - n.n.]

Mai întâi de toate, vreau să spun ce onoare este să fiu aici.

Ştiţi, adevăratul test al caracterului cuiva este modul în care se comportă sub presiune. Şi am avut un preşedinte care nu a putut urca scările de la avion [aluzie la Joe Biden care s-a împiedicat în timp ce urca scările de la avion - n.n.] şi altul care ridica pumnul în aer după ce a fost împuşcat.

Luptă, luptă, luptă! Iar pe faţă îi curgea sânge.

America este ţara celor curajoşi, şi nu există un test mai adevărat decât curajul sub foc.

Pe cine vreţi pentru a reprezenta America?

Şi cred că această alegere este cea mai importantă alegere din viaţa noastră. Nu este o alegere obişnuită.

Cealaltă parte vrea să vă ia libertatea de exprimare. Vor să vă ia dreptul de a purta arme. Vor să vă ia dreptul de a vota efectiv.

Acum, 14 state nu mai cer buletinul pentru a vota. California, unde obişnuiam să locuiesc, tocmai a adoptat o lege care interzice cererea buletinului de identitate la vot. Încă nu-mi vine să cred că este real.

Cum poţi avea o alegere corectă, adecvată, dacă nu există buletin? Este pur şi simplu fără sens. Iar libertatea de exprimare este fundamentul democraţiei.

Şi dacă oamenii nu ştiu ce se întâmplă, dacă nu cunosc adevărul, cum pot face un vot informat? Trebuie să ai libertate de exprimare pentru a avea democraţie.

De aceea există Primul Amendament, iar Al Doilea Amendament este acolo pentru a ne asigura că avem Primul Amendament.

Preşedintele Trump trebuie să câştige pentru a păstra Constituţia. Trebuie să câştige pentru a păstra democraţia în America. Aceasta este o situaţie în care trebuie să câştigăm.

Aşadar, am o singură cerere pentru toată lumea din public, pentru toţi cei care urmăresc acest video, pentru toţi cei care sunt în live-stream: o singură cerere.

Este foarte importantă: înscrieţi-vă pentru a vota! Bine?

Şi faceţi-i pe toţi cei pe care îi cunoaşteţi şi pe cei pe care nu îi cunoaşteţi să se înregistreze pentru a vota. Trageţi-i după voi să se înregistreze pentru a vota.

Mai sunt doar două zile pentru a te înregistra în Georgia şi Arizona, 48 de ore. Trimiteţi mesaje oamenilor acum. Şi apoi, asiguraţi-vă că chiar votează. Dacă nu o fac, aceasta va fi ultima alegere.

Asta e predicţia mea.

Nimic nu este mai important. Aşa că mă adresez oamenilor de acolo. Cred că toată lumea din mulţime este deja convinsă.

Dar pentru cei care urmăresc videoclipul, live-stream-ul, trebuie să-i faceţi pe toţi cei pe care îi cunoaşteţi de la muncă, prietenii, familia, grupurile de mesaje, reţelele de socializare, pe toată lumea, să se înregistreze pentru a vota. Chiar acum.

Mai sunt doar două zile în Georgia şi Arizona. Doar câteva săptămâni rămase în Pennsylvania. Şi, dacă nu sunt înregistraţi pentru a vota, la acel moment nu mai contează.

Repet pentru că am un motiv: mulţi oameni cred poate că votul lor nu contează. Dar contează. Are importanţă. Şi această alegere ar putea fi decisă de 1000 de voturi, 500 de voturi, o marjă mică.

Aşa că faceţi-i pe toţi cei pe care îi cunoaşteţi să se înregistreze pentru a vota. Şi verificaţi de două ori că înregistrarea voastră este în regulă. Nu luaţi nimic de-a gata. Repet această idee pentru că este cea mai importantă.

Mai presus de orice, ce va conta este să obţinem acele înregistrări şi apoi să-i facem pe toţi cei pe care îi cunoaşteţi să voteze efectiv Acesta este lucrul care va decide această alegere, mai ales în Pennsylvania.

Şi, sincer, trebuie să fiţi o pacoste. Fiţi o pacoste pentru toţi cei pe care îi cunoaşteţi, pentru oamenii de pe stradă, peste tot.

Votaţi, votaţi, votaţi, luptaţi, luptaţi, luptaţi!

Mulţumesc”.

Context

Mitingul de sâmbătă a avut loc la aceeaşi proprietate unde gloanţele unui bărbat înarmat au zgâriat urechea dreaptă a lui Trump şi l-au ucis pe susţinătorul său, Corey Comperatore. Împuşcăturile s-au soldat cu mai mulţi răniţi.

Mai mulţi membri ai familiei lui Comperatore, precum şi alţi participanţi şi primii respondenţi de la mitingul din iulie, s-au întors sâmbătă la faţa locului. De asemenea, alături de fostul preşedinte au apărut vicepreşedintele său, senatorul republican de Ohio JD Vance, fiul Eric Trump, nora şi copreşedintele RNC Lara Trump, împreună cu parlamentari şi şerifi din Pennsylvania.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor