Elisabeta Lipă - Sportivii se antrenează intens pentru Europene

Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă. (Alexander Hassenstein / Bongarts / Getty Images)
Epoch Times România
07.03.2014

Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a declarat că sportivii din lotul naţional se pregătesc intens pentru Campionatele Europene de la Belgrad, din luna mai.

''La canotaj toate lucrurile sunt pe făgaş. Sportivii se antrenează intens, mai avem puţin timp până la primele competiţii. La finalul lunii mai este programat Campionatul European de seniori'', a afirmat cea mai bună canotoare a secolului XX.
Europenele de canotaj de la Belgrad vor avea loc în perioada 30 mai-1 iunie.
Lipă a subliniat principalul eveniment în care a fost implicat recent Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti, prezentarea trofeului care va fi atribuit câştigătoarei Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia, care a fost expus publicului la Sala Dinamo.

Preşedinta Clubului Sportiv Dinamo aşteaptă de la sportivii legitimaţi la gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare să se dedice mereu performanţei. ''Le urez ceea ce le urez în fiecare an, de câte ori am ocazia să mă văd cu ei. Să aibă grijă mereu de sănătatea lor şi să se dedice mereu performanţei. Asta este valabil pentru tot timpul cât şi-au propus să practice sportul la cel mai înalt nivel. Este o perioadă frumoasă din viaţa lor, poate cea mai frumoasă, iar dacă munca lor este încununată cu un titlu la Jocurile Olimpice, cu o medalie olimpică, este un lucru extraordinar. Ei trebuie să lupte în fiecare zi pentru ca să ajungă odată la patru ani, pe cea mai înaltă treaptă'', a spus Lipă.
Fosta mare sportivă apreciază că ''performanţa nu poate să fie atinsă de oricine, oricând şi la orice vârstă. Pentru marea performanţă trebuie să ai talent, să ai aptitudini''.


Lipă trage un nou semnal de alarmă legat de faptul că tot mai puţini copii fac sport: ''Aici este una dintre cele mai grave probleme la ora actuală. Avem mulţi copiii care suferă de tot felul de boli, la care altă dată nici nu te puteai gândi. Acest lucru este provocat în mare parte de lipsa de mişcare. Acum, preocupările noastre sunt altele, în comparaţie cu trecutul. Acum timpul zboară acum mult mai repede, faţă de trecut. Nu prea mai avem timp să ne ocupăm de copii, iar atunci când vine timpul, este de multe ori prea târziu. Ar trebuie să ne gândim bine, fiecare părinte că un copil acasă primeşte educaţia, cei şapte ani de acasă. Ei ar trebuie îndrumaţi de mici către mişcare. Nu neapărat către marea performanţă, dar să facă un gen de mişcare pentru sănătatea lor''.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor