Elicopter de transport rusesc doborât în Siria

Echipajul unui elicopter şi doi ofiţeri militari au murit după ce aeronava lor a fost doborâtă în provincia siriană Idlib.
Bărbaţi inspectează rămăşitele unui elicopter rusesc doborât în provincia siriana Idlib, 1 august 2016.
Bărbaţi inspectează rămăşitele unui elicopter rusesc doborât în provincia siriana Idlib, 1 august 2016. (Captură Foto)

Un elicopter rusesc de transport Mi-8 a fost doborât în timp ce se întorcea la bază după livrarea de ajutoare umanitare în oraşul sirian Alep, conform Ministerului rus al Apărării, citat de agenţia de ştiri Interfax.

Elicopterul a fost doborât în provincia nord-vestică Idlib, conform Interfax.

Ministerul a fost citat afirmând că aeronava transporta un echipaj format din trei membri şi doi ofiţeri ai centrului rusesc pentru reconcilierea conflictului sirian.

Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului, a declarat ulterior reporterilor că întregul personal militar aflat la bordul elicopterului a murit.

“Din câte ştim, din informaţiile primite de la Ministerul Apărării, cei aflaţi în elicopter au murit. Ei au murit în mod eroic, deoarece au încercat să îndepărteze aeronava, pentru a micşora numărul de victime la sol”, a precizat el.

Fotografiile distribuite pe reţelele sociale siriene aparent au prezent un cadavru fără haine şi documente de identificare ruseşti.