Elicopter de transport rusesc doborât în Siria

Echipajul unui elicopter şi doi ofiţeri militari au murit după ce aeronava lor a fost doborâtă în provincia siriană Idlib.
Bărbaţi inspectează rămăşitele unui elicopter rusesc doborât în provincia siriana Idlib, 1 august 2016.
Bărbaţi inspectează rămăşitele unui elicopter rusesc doborât în provincia siriana Idlib, 1 august 2016. (Captură Foto)

Un elicopter rusesc de transport Mi-8 a fost doborât în timp ce se întorcea la bază după livrarea de ajutoare umanitare în oraşul sirian Alep, conform Ministerului rus al Apărării, citat de agenţia de ştiri Interfax.

Elicopterul a fost doborât în provincia nord-vestică Idlib, conform Interfax.

Ministerul a fost citat afirmând că aeronava transporta un echipaj format din trei membri şi doi ofiţeri ai centrului rusesc pentru reconcilierea conflictului sirian.

Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului, a declarat ulterior reporterilor că întregul personal militar aflat la bordul elicopterului a murit.

“Din câte ştim, din informaţiile primite de la Ministerul Apărării, cei aflaţi în elicopter au murit. Ei au murit în mod eroic, deoarece au încercat să îndepărteze aeronava, pentru a micşora numărul de victime la sol”, a precizat el.

Fotografiile distribuite pe reţelele sociale siriene aparent au prezent un cadavru fără haine şi documente de identificare ruseşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe