Elev de 12 ani dintr-o comună ieşeană, lovit cu pumnii de omul de serviciu în baia şcolii. Şi-a pierdut cunoştinţa

(Facebook / PolitiaCapitalei.RO)
Andrei Popescu
13.06.2024

Un elev în vârstă de 12 ani a fost bătut de către omul de serviciu chiar în baia Şcolii Gimnaziale din comuna ieşeană Dumeşti. După ce a ajuns acasă, băiatul a început să se simtă rău, iar mama lui a sunat la numărul de urgenţe 112, ulterior fiind transportat la Spitalul de Copii “Sf. Maria”.

Incidentul a avut loc marţi, copilul fiind lovit cu pumnii de către Costică Gorgan, angajat al unităţii de învăţământ, pe postul de om de serviciu, relatează BZI.

Potrivit sursei citate, în jurul orei 13.00, elevul, care era la ora de istorie cu profesoara Roxana Nechita, a cerut voie să meargă la toaletă, moment în care a fost văzut de către omul de serviciu, ce l-a urmărit până la baie, unde l-a lovit cu pumnii. Bărbatul l-a înjurat pe elev înainte de incident, când se afla în parcul de joacă de lângă instituţie, pe motivul că trebuia să fie la ore.

“Marţi, copilul meu, care este în clasa a V-a la Şcoala Gimnazială Dumeşti, în pauză, s-a dus în parcul de lângă şcoală, iar omul de serviciu, care umblă doar cu băutura în cap, s-a dus la el şi i-a spus «Du-te în D… m… în clasă», iar copilul l-a întrebat de ce îl ceartă pentru că el este în pauză. După, când a mers în şcoală, pe la ora 13.00, în timpul orei de istorie, copilul a cerut voie să se ducă la baie, moment în care angajatul şcolii l-a văzut, s-a dus după el, l-a bătut, băiatul a leşinat, iar angajatul l-a lăsat acolo.

Băiatul meu, când s-a trezit, era ud, probabil dăduse cu apă pe el şi s-a dus înapoi în clasă, a rugat-o pe profesoara Roxana Nechita, care este şi director adjunct, să îl lase să plece acasă pentru că se simţea foarte rău, însă ea nu l-a crezut. Copilul a tot insistat şi i-a spus că a fost lovit de către angajatul Costică Gorgan, însă ea i-a spus că şi el este un copil rău. Când domnul Costică a auzit că băiatul meu şi-a revenit, a intrat în clasă, unde se ţinea ora, şi iar a început să îl umilească şi să îi facă reproşuri. Pentru a treia oară, fiul meu i-a spus profesoarei că se simte rău şi a rugat-o să mă sune pe mine, dar nu l-a băgat în seamă”, spune Elena Cimpoi, mama elevului bătut.

După ce băiatul ei a ajuns acasă, mama acestuia a sunat la numărul de urgenţe 112, pentru că băiatul tremura şi se simţea rău. Minorul a fost transportat la Spitalul de Copii “Sf. Maria”, iar după câteva ore a mers acasă.

IPJ Iaşi a transmis că în acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor