Elena Udrea: Dacă nu poate asigura plata pensiilor şi salariilor, Guvernul Ponta să demisioneze

Comentând afirmaţiile premierului Victor Ponta despre buget, fostul ministru PDL Elena Udrea a declarat duminică, la Roman, că dacă cei din USL nu pot asigura plata pensiilor şi salariilor, atunci trebuie să demisioneze, pentru că nu pot guverna.
Şedinţa Colegiului Extraordinar al PDL (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
15.10.2012

Comentând afirmaţiile premierului Victor Ponta despre buget, fostul ministru PDL Elena Udrea a declarat duminică, la Roman, că dacă cei din USL nu pot asigura plata pensiilor şi salariilor, atunci trebuie să demisioneze, pentru că nu pot guverna.

"Este proba incapacităţii acestui Guvern şi a incapacităţii USL de a guverna, de a conduce România. Guvernul Boc a lăsat o creştere economică de 2,5%, a lăsat 4,5 miliarde de euro în buget şi o absorbţie a fondurilor europene de 20%. După cinci luni de guvernare USL, aflăm astăzi că nu sunt în stare să-şi asigure cheltuielile până la sfârşitul anului deşi au avut rectificare bugetară la mijlocul anului şi puteau să-şi prioritizeze cheltuielile astfel încât să le ajungă banii până în decembrie", a precizat Elena Udrea, comentând afirmaţiile făcute de premier duminică despre resursele bugetare.

Totodată, ea a spus că cei din Guvernul USL trebuie să demisioneze dacă nu pot asigura salariile şi pensiile.

"În schimb, ei au luat banii de la investiţii, ceea ce înseamnă că au scăzut încasările din taxe şi impozite la buget. Au blocat absorbţia fondurilor UE, lăudându-se cu «performanţa» de a avea o absorbiţie de 0,01%. Au eşuat în privatizarea Oltchim, transformând-o într-o telenovelă tragică pentru angajaţi şi au îndepărtat investitorii. Dacă nu pot asigura plata pensiilor şi salariilor, să demisioneze, pentru că înseamnă că nu pot guverna. Nici Guvernului Boc nu i-a fost uşor, dar am avut grijă ca în fiecare an să existe bani pentru cheltuielile necesare ale statului", a mai declarat Udrea.

Victor Ponta afirmase anterior, în direct la Pro TV, că prioritatea actuală a Guvernului este identificarea fondurilor pentru funcţionarea spitalelor, plata unei părţi din pensii şi activitatea Ministerului Administraţiei şi Internelor, întrucât construcţia bugetară nu prevede nicio resursă pentru ultimele 45 de zile ale anului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor