Elefanţii au 6 degete

Elefant.
Elefant. (pixabay.com)
Valentina Stratulat
26.12.2011

Conform unui ultim studiu realizat de zoologii britanici, s-a constatat existenţa unei misterioase formaţiuni osoase din structura piciorului elefanţilor ce s-a dovedit a fi de fapt al şaselea deget al inteligentelor pachiderme.

Timp de peste 300 ani, formaţiunea osoasă a încurcat zeci de zoologi, dar ultimul studiu a stabilit că aceasta este un element care are un rol deosebit de important în susţinerea greutăţii corporale a celor mai mari animale de uscat din zilele noastre.

Totodată s-a mai constatat că acest os a evoluat încă de acum 40 milioane ani, moment în care elefanţii primitivi au devenit tot mai masivi şi au adoptat un mediu de viaţă exclusiv terestru.

Cercetătorii susţin că structura formaţiunii este alcătuită exclusiv din os, cu toate că este un os cu o formă stranie şi neregulată.

Osul, care nu este o falangă propriu-zisă, dar care are rolul uneia, este un element extrem de important, stabilizând poziţia elefanţilor atunci când aceştia stau în picioare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor