Egipt: Explodează o maşină capcană la sediul serviciilor secrete


Egipt: Explozia unei maşini capcană în apropiere de sediul serviciilor secrete egiptene din Ismailia, la nord-est de Cairo, de-a lungul Canalului Suez
Egipt: Explozia unei maşini capcană în apropiere de sediul serviciilor secrete egiptene din Ismailia, la nord-est de Cairo, de-a lungul Canalului Suez (- / AFP / Getty Images)

Cel puţin nouă persoane au fost rănite sâmbătă în urma exploziei unei maşini capcană în apropierea sediului serviciilor secrete egiptene din Ismailia, la nord-est de Cairo, de-a lungul Canalului Suez, au raportat forţele de securitate. Puterea exploziei a dus la prăbuşirea pereţilor clădirii. Dintre cele nouă persoane rănite, şase sunt civili şi trei soldaţi.

Imediat după explozie, trei necunoscuţi au deschis focul asupra clădirii, dar au fost arestaţi imediat. Trei vehicule parcate în apropiere au luat foc.

A crescut tensiunea în Universitatea Al Azhar, cel mai important centru teologic al lumii sunnite, în ziua reluării cursurilor. Sute de studenţi au demonstrat în sprijinul Frăţiei Musulmane, scandând sloganuri împotriva poliţiei şi armatei şi blocând drumurile din jurul campusului din Cairo. Studenţii au cerut, de asemenea, demisia rectorului Osama el Abd şi a marelui imam Al Azhar Ahmed el Tayyeb. Din motive de siguranţă, redeschiderea Universităţii a fost deja amânată timp de trei săptămâni.

Sute de suporteri de la El Ahly, unul dintre cele mai prestigioase cluburi sportive egiptene, au mărşăluit sâmbătă spre sediul tribunalului din Cairo pentru a cere eliberarea celor 25 de ultraşi arestaţi duminică în ciocnirile cu forţele de securitate de la aeroportul din Cairo, unde s-au dus pentru a întâmpina echipa de handbal a Egiptului. "Oamenii doresc un sistem judiciar corect" şi "libertate, libertate", au fost lozincile scandate de ultraşi, cunoscuţi pentru activismul lor politic de pe timpul revoluţiei anti-Mubarak.