Edil acuzat de fapte de corupţie candidează la primăria unui municipiu important al ţării

Deloc încurcat de faptul că are un dosar pe rolul instanţei, Tudor Pendiuc, edil acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, candidează din nou la Primăria Municipiului Piteşti.
Pendiuc Tudor, fostul primar al Piteştiului
Pendiuc Tudor, fostul primar al Piteştiului (facebook.com)

Trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupţie, pesedistul Tudor Pendiuc a anunţat că va candida ca independent pentru al şaptelea mandat de primar al municipiului Piteşti, relatează Agerpres.

Anunţul a fost făcut marţi seară, la o emisiune difuzată de un post local de televiziune, în cadrul căreia Pendiuc a precizat că strânge deja semnături pentru susţinerea candidaturii ca independent la alegerile din 5 iunie.

Pendiuc s-a hotărât să candideze pe cont propriu pentru primăria municipiului după ce PSD Piteşti l-a desemnat pe viceprimarul Cornel Constantin Ionică drept candidat pentru funcţia de primar.

Reamintim că Pendiuc conduce administraţia locală a municipiului Piteşti din anul 1992, fiind cel mai vechi primar de municipiu din ţară. În data de 7 noiembrie 2014, edilul a fost arestat preventiv într-un dosar de corupţie, fiind acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată, în acelaşi dosar fiind cercetată şi fiica sa, Ema Pendiuc, precum şi mai mulţi oameni de afaceri.

Dosarul privind concesionarea transportului public de persoane din Piteşti au fost trimişi în judecată pe 20 martie 2015, cauza aflându-se pe rolul Tribunalului Bucureşti.

La jumătatea lui august 2015, Pendiuc a fost pus în liberate, sub control judiciar, după mai mult de nouă luni de arest preventiv.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne