Ecaterina Andronescu: Dacă teza lui Ponta este plagiat, ar putea fi desfiinţată şcoala de doctorat

Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu (Lavinia Savu / Epoch Times)
Cristina Boiangiu
13.07.2012

Dacă se va dovedi că teza de doctorat a premierului Ponta a fost plagiată, se va putea merge până la desfiinţarea şcolii de doctorat, a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Decizia privind plagiatul urmează să o ia Consiliul Naţional de Etică, iar apoi se va decide ce se va face mai departe. "Se stabilesc nişte măsuri, mergând până la desfiinţarea şcolii de doctorat", a precizat Andronescu.

Consiliul Naţional de Etică este singura structură competentă să se pronunţe în cazul în care există suspiciuni că demnitarii s-au abătut de la normele de bună conduită, au precizat membrii Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS). CNE urmează să stabilească dacă teza de doctorat a premierului Ponta a fost plagiată.

Suspiciunile privind un posibil plagiat au apărut în urma unui articol publicat recent de revista Nature şi în care jurnaliştii susţineau că o bună parte din lucrare este copiată. Teza de doctorat a lui Ponta a fost analizată de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare(CNATDCU), care a stabilit că e vorba despre un plagiat, după care lucrarea va ajunge la Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti.

CNATDCU a propus Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor acordat lui Ponta. Preşedintele Consiliului General al CNATDCU, Marius Andruh, declara că a fost analizată, pagină cu pagină, o lucrare de 307 pagini, constatându-se ca 85 dintre acestea sunt copieri fără indicarea sursei, foarte uşor de detectat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor