"E un război cu structuri de tip mafiot" - Deputat USR, despre conflictul dintre Boc şi Vlad Voiculescu

Emanuel Ungureanu
Emanuel Ungureanu (Epoch Times România)

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a afirmat, marţi seara, că atacurile pe care primarul Clujului, Emil Boc, le-a lansat la adresa ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ar avea legătură cu faptul că acesta din urmă l-a schimbat din funcţie pe managerul Spitalului Judeţean Cluj, Petru Şuşca.

„E război! De ce este atât de supărat domnul Emil Boc pe ministrul Vlad Voiculescu? 4 zile consecutiv l-a atacat primarul Clujului pe domnul Voiculescu. Motivul real. După 7 ani de abuzuri groase, 3 rapoarte ale Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii, Petrică Şuşca a fost schimbat din fruntea Spitalului Judeţean Cluj”, a scris Ungureanu pe Facebook.

Deputatul susţine că Şuşca ar fi „protejat de Boc şi de locotenenţii lui: Stamatian, Buda, Rus şi mai nou, deputatul Moisin”.

„Deputatul Moisin l-a interpelat cu tupeu pe Vlad Voiculescu în legătură cu schimbarea lui Şuşca deşi Şuşca a fost schimbat în iulie timp de 3 ore de către fostul ministru penelist Tătaru, apoi, şeful lui Moisin l-a sunat pe Tătaru şi l-a pus cu pixul înapoi pe Şuşca, în aceeaşi zi, cu tupeu…”, a completat acesta.

În postarea sa, Ungureanu afirmă că „pretextul atacului a fost găsit”, adăugând că „Boc, deşi este jurist, minte gros cum că autorităţile locale nu ar avea bază legală să se implice financiar în vaccinare”.

„Iată baza legală, Legea 95/2006 adică Legea Sănătăţii Publice, citiţi în foto 2, articolul 2, alineatele 7 şi 8.

În alineatul 8 scrie clar, chiar şi pentru domnul Boc care, după ce a patronat jaful ţării în guvernarea neagră PDL, se preface preocupat de lege şi ordine: ‘Asistenţa de sănătate publică este garantată de stat şi finanţată de la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, sau din alte surse, după caz, potrivit legii’.

Deci, domnul Boc are legea de partea lui şi resursele necesare să contribuie din bugetul bogat al Clujului la efortul de vaccinare. Poate să mai taie domnul Boc din banii dedicaţi unor firme de casă şi face uşor rost de 30.000 de euro, poate să mai dea afară din primăria Cluj neamurile şi lipitorii de afişe de la partid sau poate suna la prietenii cărora le-a eliberat autorizaţii de construire pentru blocuri între case să facă o mică sponsorizare”, a continuat deputatul USR.

Mai mult, Ungureanu anunţă că, miercuri, va arăta, „cu documente, de ce îl atacă Rareş Bogdan pe Vlad Voiculescu şi contractele de publicitate ale firmei Trendcommunication controlată până mai ieri de Rareş Bogdan cu Spitalul Judeţean Cluj-Napoca condus până în 6 ianuarie de protejatul lui Boc, Petrică Şuşca”.

„E război. Un război cu structuri de tip mafiot”, conchide Ungureanu.

Potrivit reprezentanţilor Spitalul Judeţean, mandatul Ec. Dr. Petru Şuşca, manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, a încetat la data de 07.01.2021. De asemenea, Conf. Dr. Adela Golea a demisionat din funcţia de director medical.

„În aceşti şapte ani, cât a fost mandatul meu de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, au fost plini de provocări şi, în acelaşi timp, realizări. Am învăţat că orice obstacol poate fi depăşit, dacă ai o echipă dedicată şi competentă alături. De aceea, la încheierea acestui mandat, le sunt recunoscător colegelor mele din Comitetul Director, precum şi întregii echipe SCJU, pentru sprijinul din aceşti ani. Vă mulţumesc tuturor! Doresc noii echipe manageriale succes şi multe realizări!”, a declarat Ec. Dr. Petru Şuşca, citat de publicaţia Servus Cluj.

Petru Şuşca a mai subliniat că, dacă în perioada amintită Ministerul Sănătăţii a alocat aproximativ 55.000.000 pentru investiţii, spitalul a realizat, din venituri proprii investiţii în echipamente medicale şi reparaţii în valoare de 54.000.000 lei.

„Mai mult, în condiţiile în care am preluat spitalul, în 2013, cu plăţi restante de peste 13.000.000 lei, am încheiat anul 2020 cu un excedent bugetar în cuantum de aproximativ 58.000.000 lei”, menţionează acesta.

Afirmaţiile lui Emanuel Ungureanu vin pe fondul unui schimb dur de replici pe care primarul Clujului, Emil Boc, le-a avut cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, în contextul tensiunilor dintre primari şi Ministerul Sănătăţii, generate de prevederile unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă care obligă administraţiile publice locale să organizeze şi să doteze centre de vaccinare fără să le asigure resursele financiare necesare acestui demers.

Într-o intervenţie la Digi24, Boc a susţinut că, dat fiind faptul că bugetul pe 2021 încă nu a fost adoptat, iar primăriile îşi adoptă oricum bugetul la 45 de zile după aceea, „ar însemna să luăm bani de la creşe, de la bursele pentru elevi, de la sănătate, de la spitale, de la iluminatul public pentru a aloca resursele aferente procesului de vaccinare şi în aceste condiţii, am cerut politicos, dar ferm în acelaşi timp, ca în această ordonanţă de urgenţă pe care Ministerul Sănătăţii o pregăteşte să nu ignore problema finanţării”. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne