"E o lecţie dură, din care voi învăţa" - Un nou lider USR îşi anunţă demisia după eşecul de la alegerile locale

Viorel Băltăreţu (Facebook/viorelbaltaretudeputatUSR)
Andrei Popescu
11.06.2024

Deputatul Viorel Băltăreţu şi-a anunţat, luni seara, pe Facebook, demisia din fruntea USR Cluj Napoca, în urma rezultatului slab obţinut la alegerile locale. Băltăreţu a obţinut doar 5,76% din voturi în cursa la Primăria municipiului, care a fost câştigată de Emil Boc.

“Dragi clujeni, alegerile s-au încheiat, dar munca mea continuă. Rezultatul alegerilor la Primărie nu a fost unul bun şi mi-l asum în întregime. Am făcut o campanie corectă, o campanie concentrată pe soluţii. Mai am de învăţat, fără îndoială. E o lecţie dură, din care voi învăţa. Ca atare, îmi dau demisia din poziţia de Preşedinte al Filialei locale USR Cluj-Napoca.

Pe de altă parte, mă bucur că eforturile tuturor celor implicaţi în campanie au dat roade bune în Consiliul Local Cluj-Napoca.

USR a obţinut rezultate mai bune decât în mandatul anterior. Colegii noştri vor continua să muncească la fel ca până acum. Oamenii ăştia buni au reuşit, din opoziţie, să propună proiecte cerute de clujeni, unele fiind deja demarate. Am mare încredere că vor avea rezultate bune şi de aici înainte. Îi voi ajuta cu tot ce pot, ca până acum. Vom face echipă bună pentru Cluj.

În ce priveşte activitatea mea de parlamentar, continui mandatul şi rămân concentrat pe marile proiecte ale Clujului. Rămân onest şi incoruptibil”, a precizat Băltăreţu.

De asemenea, deputatul USR a afirmat că va continua să lupte pentru ceea ce contează pentru clujeni:

“Am muncit mult în aceşti patru ani să conving autorităţile să mişte din loc proiecte trase pe linie moartă sau care se mişcau cu încetineala exasperantă a birocraţiei româneşti.

Asta continui să fac. Şi vă ţin la curent, ca până acum. Continui să fiu acolo unde e mai mare nevoie”.

Reamintim, în acest context, că liderul USR Cătălin Drulă, ieşit în conferinţă de presă după eşecul usturător suferit de formaţiunea sa la alegerile de duminică, a anunţat că face pasul în spate. Concret, el a anunţat că va convoca alegeri pentru un nou preşedinte al partidului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor