"E mai rău ca pe vremea lui Dragnea!" – USR-PLUS acuză "un nou blat ordinar" între PSD şi PNL

Ionuţ Moşteanu
Ionuţ Moşteanu (Screenshot)

Liderul deputaţilor USR-PLUS, Ionuţ Moşteanu, a acuzat un nou „blat ordinar” între PNL şi PSD după ce parlamentarii celor două formaţiuni au votat în şedinţele Birourilor Permanente ale Parlamentului să transmită către CCR un punct de vedere în care îi dau dreptate Guvernului în sesizarea legată de moţiunea de cenzură, moţiune care, reamintim, a fost blocată de aripa Cîţu din PNL, PSD şi UDMR.

"Orban a dat bir cu fugiţii. PNL şi PSD bagă acum pe ordinea de zi în Biroul Permanent, pe şestache, punctul de vedere al Camerei Deputaţilor către CCR. Document pe care nu l-a văzut nimeni în afară de ei.

Încă un blat ordinar. E mai rău ca pe vremea lui Dragnea", scrie, pe Facebook, Moşteanu.

Reamintim că preşedinta Senatului, Anca Dragu, a declarat marţi, după şedinţa de Birou Permanent, că va trimite Curţii Constituţionale două puncte de vedere referitoare la sesizarea Guvernului transmisă Curţii privind existenţa unui conflict juridic Guvern - Parlament în cazul moţiunii de cenzură. Primul dintre ele este cel adoptat de Comisia de Constituţionalitate, unde PNL, PSD şi UDMR au majoritate şi, drept urmare, acesta este favorabil Guvernului şi cel de al doilea, în nume personal.

"Punctul de vedere a trecut în Comisia de Constituţionalitate cu 8 la 3 voturi, iar în Biroul permanent a trecut cu 9 la 4. Este punctul de vedere însuşit de Biroul permanent. A fost solicitarea de a adăuga opinia USR PLUS la acest punct de vedere, dar a fost respinsă. Ca atare, pentru prima dată, Biroul permanent trimite către CCR un punct de vedere defavorabil Senatului. PSD, PNL şi UDMR au votat pentru acest punct de vedere al Comisiei de constituţionalitate", a afirmat Dragu, citată de Agerpres, după şedinţa conducerii Senatului.