Dublul asasinat de la Iaşi. Principalul suspect, reţinut în Italia, după ce fusese dat în urmărire

El Bourkadi Ahmed Sami - dat în urmărire naţională. ca principal suspect în cazul dublului asasinat de la Iaşi
El Bourkadi Ahmed Sami - dat în urmărire naţională. ca principal suspect în cazul dublului asasinat de la Iaşi (Screenshot - Poliţia Română)
D.B.
14.12.2021

UPDATE: Tânărul marocan suspectat că ar fi autorul dublului asasinat din Iaşi, a fost reţinut marţi, la Roma, în Italia, după ce fusese dat în urmărire de Poliţia Română.

"Prin cooperarea dintre Poliţia Română şi autorităţile din Italia (Poliţia Statală din Italia), a fost localizată persoana bănuită de infracţiunea de omor, din judeţul Iaşi. Cel în cauză a fost localizat şi reţinut, în Roma", a anunţat Poliţia Română.

* * *


Un tânăr de origine marocană, suspect principal în cazul dublului asasinat din Iaşi, a fost dat în urmărire generală de Poliţie.

Poliţia Română a anunţat luni, 13 decembrie, că Ahmed Sami El Bourkadi, cetăţean canadian născut în 25-06-2001, domiciliat în judeţul Iaşi, a fost dat în urmărire naţională, pe numele acestuia fiind emis un mandat de arestare.

„S-a luat măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile pentru comiterea infracţiunii de omor. Semnalmente: înălţime: 1,70 m; faţă: ovală; ochi: negri; ten: măsliniu; păr: negru; semne particulare: poată barbă”, a anunţat Poliţia Română.

Tânărul, de origine marocană, este student la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi, iar potrivit Ziare.com citând surse oficiale, s-ar fi prezentat la spital pentru a fi pansat la mâna dreaptă, după care ar fi fugit din ţară.

Suspectul a solicitat tratament la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi

Coordonatorul UPU de la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, Diana Cimpoeşu, a informat că joi, 9 decembrie, un tânăr cu nume străin s-a prezentat la spital cu o plagă tăiată la mână dreaptă, solicitând ajutor medical. El a fost tratat în urgenţă şi la Clinica de Chirurgie Plastică, iar după îngrijirile medicale primite, tânărul a plecat acasă cu recomandările din partea personalului medical.

Luni, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au înaintat magistraţilor un mandat de arestare preventivă în lipsă, pe numele Ahmed Sami El Bourkadi.

”Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi în dosarul de urmărire penală şi, în consecinţă, ia faţă de inculpatul Ahmed Sami El Bourkadi, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat în dauna victimelor (Jiynah Youssef şi Burlacu Ioana-Vanesa) măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile ce curg de la data punerii efective în executare.

Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă a inculpatului Ahmed Sami El Bourkadi. Inspectoratul General pentru Imigrări va fi informat cu privire la măsura dispusă. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpaţi şi de la comunicare pentru Ministerul Public”, este menţionarea Camerei de Consiliu a Tribunalului Iaşi.

Ahmed Sami El Bourkadi era prieten cu victimele

În urma audierilor şi pe baza probelor obţinute, procurorii l-au identificat pe tânărul marocan de cetăţenie canadiană, student şi el la UMF Iaşi şi prieten cu cei doi tineri ucişi, informează Digi24.

Sursa menţionată precizează că locuinţa în care au fost găsite victimele acestuia a fost incendiată după comiterea crimelor. Medicii legişti spun însă că nu au identificat urme de incendiere şi pe corpurile celor doi. De asemenea, datele de până acum arată că tinerii ucişi nu au consumat alcool sau droguri.

Cum nu a fost găsit pentru a fi adus la audieri, anchetatorii nu exclud varianta ca suspectul să fi fugit deja din ţară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor