Drulă anunţă moţiune de cenzură după apariţia pachetului de măsuri fiscale. Neclar cum o va face: Exclude negocieri cu AUR

Cătălin Drulă
Cătălin Drulă (USR)

Liderul USR, Cătălin Drulă, a anunţat că parlamentarii formaţiunii sale vor depune moţiune de cenzură pe marginea pachetului de măsuri fiscale pe care Guvernul Ciolacu îşi va asuma răspunderea. Drulă a susţinut că are susţinerea şi din partea unor parlamentari liberali şi a anunţat că exclude negocieri cu "extremiştii" de la AUR.

"Am luat act, în această dimineaţă, de pachetul de creştere a taxelor propus de Marcel Ciolacu, cu sprijinul PNL, subliniez. Dacă de la PSD, de la Marcel Ciolacu, un partid socialist, ne-am fi aşteptat la acest tip de comportament în care bagă mâna în buzunarul românilor pentru a hrăni clientela de partid, aceste lucruri nu ar fi fost posibile fără complicitatea PNL, fără complicitatea ministrului de Finanţe, care este din partea PNL, domnul Boloş, un partid care a uitat să fie liberal, un partid care nu este de dreapta. Evident, ne vom opune cu toate forţele acestui act profund nedrept care loveşte în economia românească, loveşte în antreprenori, în profesiile liberale, în oricine poate, în mintea lor, să contribuie cu bani la succesul clientelei politice PSD şi PNL, la plata pensiilor speciale, la plata sinecurilor, la finanţarea clientelei de partid. Asta înseamnă şi moţiune de cenzură, pentru care discutăm cu toate forţele democratice din Parlament", a declarat Drulă, citat de Agerpres, într-o conferinţă de presă susţinută la Parlament.

Drulă a afirmat că USR discută cu toate forţele democratice din Parlament, mai puţin cu "extremiştii de la AUR" pe tema moţiunii.

"Avem discuţii cu toate forţele democratice din Parlament, avem în lucru textul acestei moţiuni de cenzură şi vom face tot ceea ce ţine de noi ca să putem depune această moţiune de cenzură. Nu există acest concept de 'moţiune iniţiată de AUR'. AUR nu are nici semnături ca să depună o moţiune, nici ca să cheme miniştrii în Parlament, nici ca să depună atacuri la Curtea Constituţională, ceea ce fac este să maimuţărească aceste procese depunând un număr mult inferior de semnături celui necesari. Nu nu vom discuta cu extremiştii din Parlament, vom discuta cu forţele democratice pentru a depune o noţiune de cenzură împotriva acestui pachet de lege antiromânesc", a precizat Drulă.

Întrebat dacă are semnale că parlamentari ai PNL vor semna moţiunea de cenzură, el a confirmat: "Da. Din păcate, nu suficient să am opţiunea să treacă, dar avem semnal în acest sens".