Drama ciclistului Van Hooydonck: A fost obligat să renunţe la carieră din cauza problemelor de sănătate, la doar 27 de ani

Nathan Van Hooydonck
Nathan Van Hooydonck (screenshot video Youtube)

Ciclistul belgian Nathan Van Hooydonck, de la Jumbo Visma, născut în 1995, se afla în maşină împreună cu soţia sa însărcinată în câteva luni, în Kalmthout (Belgia), în drum spre spital pentru un control privind sarcina acesteia. La un moment dat, tânărul de 27 de ani a pierdut controlul maşinii din cauza unei probleme cardiace şi a provocat un accident conducând cu viteză mare. Din fericire acum se află în afara pericolului, informează Eurosport.

Nathan Van Hooydonck a părăsit spitalul din Anvers şi se simte bine. Acestuia i-a fost implantat un defibrilator cardic (ICD) subcutanat, pentru a corecta eventualele aritmii în viitoarer. Însă cariera pilotului belgian s-a încheiat prematur.

Într-o declaraţie oficială, Jumbo Visma a oferit o actualizare a stării de sănătate a lui Nathan Van Hooydonck, care a suferit un atac de cord în urmă cu mai bine de o săptămână. Din fericire, recuperarea lui Van Hooydonck a fost rapidă, iar ciclistul a putut deja să iasă din Spitalul Universitar din Antwerp.

În urma examinărilor clinice amănunţite, s-a constatat că Van Hooydonck avea o anomalie a inimii, care aproape că l-a costat viaţa în urmă cu câteva zile. Starea lui este acum stabilă, dar ciclistul de la Jumbo Visma a confirmat că este la sfârşitul carierei profesionale. "Îmi dau seama că am fost incredibil de norocos. Acum sunt bine, dar trebuie să mă obişnuiesc cu faptul că acest lucru marchează sfârşitul carierei mele profesionale", a declarat Van Hooydonck, în comunicatul oficial.

"Aş dori să-mi exprim recunoştinţa faţă de toţi oamenii care m-au ajutat, faţă de echipa medicală de la spital şi faţă de toţi fanii care mi-au trimis mesaje. Acum mă voi concentra pe recuperarea mea şi pe faptul că voi fi tată. Sarcina Aliciei decurge bine şi aşteptăm cu nerăbdare naşterea copilului nostru. Acest lucru mă ajută foarte mult în acest moment".