Dragnea nu se lasă. I-o coace lui Maior pentru că a desfiinţat scrisoarea lui Giuliani. Ordin pentru premier

Deşi s-a dovedit că scrisoarea lui Rudolph Giuliani către Klaus Iohannis a fost scrisă contra cost, Liviu Dragnea insistă că George Maior, ambasadorul României în SUA, care a desfiinţat epistola, să fie rechemat în ţară.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat sâmbătă, după şedinţa maraton a liderilor PSD, că Vioricăi Dăncilă i s-a cerut ca ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, să pornească procedura de rechemare în ţară a ambasadorului României în SUA, George Maior.

Ambasadorul român în SUA reamintim, a intrat în dizgraţia liderului PSD după ce şi-a permis să afirme că celebra scrisoare a lui Rudolph Giuliani în care se înfierau protocoalele şi se pleda pentru amnistie şi graţiere "este expresia unui lobby, iniţiat de anumite forţe care sunt interesate de apărarea unor personaje de la noi care au avut probleme cu justiţia".

"Îmi aduc aminte de încă o solicitare transmisă doamnei premier (n.r.: în şedinţa PSD), ca Teodor Meleşcanu să pornească procedura de rechemare în ţară a lui George Maior. Ştiţi procedura: Ministerul de Externe - premier-preşedinte", a declarat Liviu Dragnea, citat de Mediafax.

Reamintim că scrisoare trimisă lui Iohannis şi spre CC lui Dragnea de Giuliani, unul dintre avocaţii lui Donald Trump, a fost folosită de liderul PSD pentru a "promite" că va rezolva aşa-zisele probleme din sistemul Judiciar reclamate chipurile de avocat prin legile Justiţiei. Maior i-a stricat însă bucuria declarând că scrisoarea este "expresia unui lobby, iniţiat de anumite forţe care sunt interesate de apărarea unor personaje de la noi care au avut probleme cu justiţia, asta vă spun clar".

A urmat un scandal uriaş, George Maior fiind chemat la explicaţii în Centrala Ministerului de Externe după declaraţiile sale.

Ulterior, Giuliani a recunoscut pentru portalul Politico.eu că a fost plătit pentru a scrie scrisoarea adresată lui Klaus Iohannis. Giuliani a spus că a primit onorariu de la firma Freeh Group Internaţional Solutions. Firma este deţinută de fostul director FBI Louis Freeh, avocat al fugarului Adamescu. Freeh are legături şi cu alt fugar celebru, Puiu Popoviciu.

La rândul său, Ambasada SUA a confirmat şi ea că Giuliani a scris epistoala ca persoană fizică, iar poziţia lui nu are legătură cu politica Departamentului de Stat al SUA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne