Dragnea: Justiţia nu trebuie să se învârtă în jurul lui Iohannis, Kovesi, sau Lazăr

Liderul "suprem" al PSD, Liviu Dragnea, a reacţionat dur după criticile care au vizat propunerile de modificare a legilor justiţiei promovate de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a atras atenţia că legile justiţiei vor fi decise, "după o dezbatere foarte serioasă", de Parlament şi a nu a ezitat să trimită săgeti în direcţia şefului statului Klaus Iohannis, precum şi a procurorilor şefi Augustin Lazăr şi Laura Codruţa Kovesi, care au criticat propunerile avansate de ministrul Tudorel Toader.

"Trebuie ieşit dintr-o confuzie generată de năpustirea pe ministrul Justiţiei doar pentru nişte principii enunţate. Şi vreau să nu uităm un lucru - Parlamentul va decide. Orice lege se aprobă în Parlament. Deci nu ştiu cine taie, cine vrea să pună, dar în final Parlamentul va decide după o dezbatere foarte serioasă şi legea nu poate deveni lege decât dacă va fi promulgată de preşedintele României. Sistemul de justiţie nu trebuie să se învârtă în jurul lui Klaus Iohannis, nici a lui Kovesi, nici a lui Lazăr. Sunt nişte principii enunţate, vor nişte texte ale unor proiecte de lege şi vor fi dezbătute foarte serios. Şi dacă în final majoritatea parlamentară va decide în vreun fel, aia vom susţine, dar după argumente foarte serioase", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Liderul PSD a afirmat că niciodată nu va fi de acord să dea înainte sau înapoi după "dorinţele unuia sau altuia care este vremelnic într-o funcţie, speriat că pierde nişte pârghii".

"Pe de altă parte, nici nu ştiu cât e de bine ca nişte instituţii care sunt implicate masiv în acest domeniu să-şi dea cu părerea sau să se opună. Până la urmă legislaţia în România o face Parlamentul sau Guvernul. Şi sper ca Tudorel Toader să nu dea înapoi, nici nu are de ce să dea înapoi, bănuiesc că a avut nişte argumente serioase când a făcut acele propuneri", a adăugat Dragnea.

Reamintim că ministrul Tudorel Toader a prezentat, miercuri, o serie de propuneri privind modificarea legilor Justiţiei care au stârnit critici dure din partea Preşedinţiei, Ministerului Public, DNA, CSM şi DIICOT.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne