Dragnea îi ia avântul lui Tăriceanu: PSD nu intră într-un guvern în care să nu aibă premierul

Liderul PSD Liviu Dragnea nu a părut prea entuziasmat de decizia aliaţilor de la ALDE de a-l nominaliza pe Călin Popescu Tăriceanu drept candidatul partidului pentru funcţia de premier după alegerile parlamentare.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Cine câştigă alegerile parlamentare, în mod firesc, trebuie să propună şi prim-ministrul, iar dacă ALDE va fi în această postură, atunci şi dorinţa lui Călin Popescu Tăriceanu de a ocupa mult râvnitul scaun de la Palatul Victoria este îndreptăţită, a opinat duminică seară, la România TV, preşedintele PSD Liviu Dragnea.

"Dacă ALDE va câştiga alegerile, mi se pare o dorinţă îndreptăţită a domnului Tăriceanu. Noi pe principiul ăsta mergem - cine câştigă alegerile, în mod firesc, trebuie să propună funcţia de prim-ministru, pentru că are cea mai mare legitimitate de la poporul român. Noi ne facem campanii separate, noi avem programul nostru, pe care îl prezentăm. ALDE are o campanie separată şi fac acelaşi lucru. Au ales să-şi anunţe intenţia domnului Tăriceanu pentru a fi un posibil viitor prim-ministru. Nici nu ajută, nici nu ne deranjează. Noi ne ducem campania în continuare", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Mesajul şefului PSD pe această temă este clar: social-democraţii nu vor intra într-o majoritate parlamentară în care să nu aibă premierul.

"PSD nu intră într-o majoritate guvernamentală decât dacă va câştiga alegerile, decât dacă premierul va fi nominalizat, propus de PSD. PSD nu va intra într-un guvern în care să nu aibă premierul, pentru că pe noi ne interesează foarte mult ca ceea ce am spus oamenilor să se şi împlinească", a subliniat Dragnea.

Potrivit liderului PSD, programul lor de guvernare poate fi aplicat de mâine iar "garanţia că va fi pus în aplicare va fi un premier de la PSD, cu autoritate, care a lucrat şi care ştie programul de guvernare, care să-şi facă o echipă guvernamentală împreună cu aliaţii, dacă vor dori să facă alianţă cu noi, şi în patru ani România să devină tot ceea ce ne dorim cu toţii".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne