Dragnea a câştigat la Curtea de Justiţie a UE rejudecarea unui proces legat de dosarul Teldrum

Liviu Dragnea şi Codrin Ştefănescu
Liviu Dragnea şi Codrin Ştefănescu (Codrin Ştefănescu / Facebook)

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a câştigat, joi, la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) rejudecarea procesului de la Tribunalul UE prin care contesta raportul OLAF ce a dus la apariţia dosarului Teldrum.

„Decizia CJUE anulează Ordonanţa Tribunalului Uniunii Europene din 12 mai 2020, Dragnea/ Comisia, în măsura în care, prin această ordonanţă, Tribunalul a respins ca inadmisibilă acţiunea formulată de domnul Liviu Dragnea în anularea scrisorii din partea Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) din 1 octombrie 2018, în măsura în care, prin această scrisoare, OLAF a refuzat să îi acorde acces la documentele solicitate în scrisoarea sa din 22 august 2018”, se arată în decizia CJUE, făcută publică de G4Media.

Liviu Dragnea a cerut Tribunalului UE anularea Deciziei OCM(2018)20575 a Comisiei, comunicată reprezentantului legal al reclamantului prin scrisoarea din data de 1 octombrie 2018 şi obligarea Comisiei la plata cheltuielilor de judecată.

Context:

Potrivit sursei citate, Dragnea a pierdut în mai 2020 procesul de la Tribunalul UE. Tribunalul a respins acţiunea acestuia împotriva Comisiei Europene pe motiv de inadmisibilitate. În 2018, Dragnea atacase în justiţie răspunsul Comisiei Europene la o plângere a sa împotriva modalităţii în care a fost realizat raportul OLAF care a dus la apariţia dosarului de corupţie Tel Drum.

Liviu Dragnea nu mai putea ataca direct raportul OLAF, termenul legal pentru această plângere fiind depăşit, şi a ales o cale indirectă. Mai exact, fostul lider suprem al PSD a acuzat faptul că OLAF nu i-ar fi respectat dreptul de a fi audiat şi prezumţia de nevinovăţie.

Reamintim că, în 2018, DNA l-a pus pe Liviu Dragnea sub urmărire penală pentru constituirea unui grup infracţional organizat în dosarul Tel Drum, dosar bazat pe raportul OLAF. Dosarul DNA nu a fost finalizat nici până acum cu o trimitere în judecată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne