Dosarul Duicu: trafic de influenţă la restaurant. Premierul a luat masa cu baronul PSD

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta, devenit marţi în mod oficial prezidenţiabilul PSD a luat în data de 8 iulie 2013 masa în oraş cu Adrian Duicu, baronul PSD despre care procurorii DNA afirmă că a făcut trafic de influenţă chiar din biroul lui Ponta. Imediat după întâlnirea cu premierul, Duicu îi comunica lui Ionel Georgescu - fost şef al DGIPI- că i-ar fi rezolvat problema numirii la conducerea Direcţiei Anti-Frauda din ANAF, scrie hotnews.

„La data de 8 iulie 2013 (luni), în jurul orei 14.00, după reunirea Biroului Permanent Naţional al Partidului Social Democrat, Duicu Ioan-Adrian s-a deplasat la restaurantul Joseph (situat în din Bucureşti, str. Dr. Ion Cantacuzino nr. 8, sectorul 1) împreună cu premierul Victor-Viorel Ponta”, se arată în rechizitoriul DNA, publicat de Gândul.

Reamintim că, în urmă cu doar două zile, prezidenţiabilul PSD a negat categoric că ar fi luat masa cu Duicu, persiflându-i pe jurnalişti: „Povestea cu Duicu - în continuare, mă abţin în a comenta foarte mult, pentru că e un dosar pe rol în care nu am nicio calitate procesuală. Am văzut că în fiecare zi apare că vorbea despre mine. Şi eu pot să sun un prieten să spun că sunt cu Barack Obama la masă şi vă pun şeful Federal Reserve. Nu a fost domnul Duicu la mine să facă trafic de influenţă, au fost alţii. Nişte moguli buni. Dacă voi fi chemat la DNA, sunt gata să merg“, a declarat Ponta într-un interviu pentru Adevărul, făcând referire la Adrian Sârbu (reamintim că după ce Gândul a publicat stenograme din dosarul Duicu, Ponta a afirmat că Sârbu i-ar fi propus să-l facă preşedinte, insinuând că acţionarul Mediafax group ar fi dorit în schimb scutiri de taxe).

Redăm fragemente relevante din rechizitoriu privind rezultatele tete-a-tete-ului Duicu/Victor Viorel Ponta, publicate de Gândul.

„La data de 8 iulie 2013 (luni), în jurul orei 14.00, după reunirea Biroului Permanent Naţional al Partidului Social Democrat, Duicu Ioan-Adrian s-a deplasat la restaurantul Joseph (situat în din Bucureşti, str. Dr. Ion Cantacuzino nr. 8, sectorul 1) împreună cu premierul Victor-Viorel Ponta.

Cu privire la acest aspect, la ora 13.52, Duicu Ioan-Adrian a purtat următoarea discuţie cu Georgescu Ionel (persoană apropiată lui Duicu Ioan-Adrian, pe care acesta, în aceeaşi perioadă, încerca să o impună la conducerea Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală):

IONEL GEORGESCU: Da ADI.

DUICU IOAN-ADRIAN: Sunt la restaurant JOSEF, pe strada doctor ION CUZINO, nu ştiu unde e.

(...)

DUICU IOAN-ADRIAN: Strada doctor ION CANTACUZINO, restaurantul JOSEF îi zice.

IONEL GEORGESCU: GIUSEPE, bine…

DUICU IOAN-ADRIAN: Vezi că problema ta s-a rezolvat acolo, ce-ai zis tu, ce vrei tu, la Direcţia Antifraudă.

IONEL GEORGESCU: Hai că vin la tine şi-mi spui.

DUICU IOAN-ADRIAN: E rezolvată! Sunt cu premieru', aici, la masă.

IONEL GEORGESCU: Am înţeles. Vin în zonă după tine?

DUICU IOAN-ADRIAN: Vino aici! De aici vii şi mă iei! Da.

IONEL GEORGESCU: Ok. Bine.

Ionel Georgescu, fostul şef al serviciului "Doi şi-un sfert" este, potrivit jurnalistei Sorina Matei, este "un prieten al politicienilor şi unor vedete". Apreciat de Vanghelie, care "găsea întâmplător pe bancă în parc informaţii clasificate şi dosare lăsate de Moş Crăciun", Georgescu a fost propus de PSD, în 2009, la conducerea DGIPI, serviciul secret al Ministerului de Interne.

Conform Sorinei Matei, ascensiunea lui Georgescu ar fi fost susţinută de fostul senator PSD Cătălin Voicu, aflat în închisoare pentru fapte de corupţie şi de fostul general Mitică Iliescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne