Dorinel Munteanu pleacă de la Dinamo, Cornel Ţălnar urcă la prima echipă

Dorinel Munteanu. (ANDREW YATES / AFP / Getty Images)
Bogdan Costea
27.12.2012

FC Dinamo a anunţat joi seară, pe site-ul oficial, că a convenit cu antrenorul principal, Dorinel Munteanu, pe cale amiabilă, încetarea raporturilor contractuale, acesta urmând a prelua Mordovia Saransk, ultima clasată din Rusia"Mulţumim, Dorinel Munteanu! FC Dinamo Bucureşti şi antrenorul principal Dorinel Munteanu au convenit în aceasta după-amiază, pe cale amiabilă, întreruperea raporturilor contractuale, a anunţat Nicolae Badea, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului din «Ştefan cel Mare»", se arată pe site-ul oficial al clubului bucureştean. Conform fc dinamo.ro, ceilalţi componenţi ai conducerii tehnice, Gheorghe Mihali, Yuksel Yeşilova, Cătălin Ciorman şi Liviu Tunariu îl vor însoţi pe Dorinel Munteanu la noua sa echipă.

"Îmi pare rău că suspend în acest moment un proiect la care m-am angajat în urmă cu două luni. Am cerut şi am găsit înţelegere din partea clubului pentru a-mi îndeplini un vis în cariera de antrenor. Nu am avut vreo nemulţumire legată de Dinamo, aşa cum s-a vehiculat eronat în presă. Vreau să-mi îndeplinesc visul de a antrena în Germania, unde este şi familia mea!", a declarat Dorinel Munteanu, conform fcdinamo.ro.

Nicolae Badea a afirmat că nu a avut vreun motiv de nemulţumire privind activitatea lui Munteanu, ci a dat curs unei solicitări a tehnicianului. "Am dat curs solicitării antrenorului Dorinel Munteanu, înţelegând şansa pe care o are în cariera sa. Am convenit împreună, pe cale amiabilă, întreruperea raporturilor contractuale. Nu am avut vreun motiv de nemulţumire privind activitatea lui Dorinel Munteanu! În numele clubului, îi mulţumim lui Dorinel Munteanu şi îi urăm succes în carieră, atât lui, cât şi celorlalţi componenţi ai staff-ului tehnic!", a precizat Badea.

Dorinel Munteanu a preluat conducerea tehnică a echipei Dinamo la 14 noiembrie, când a semnat un contract pe doi ani şi jumătate.

Tot joi, antrenorul Cornel Ţălnar a declarat că este de acord să preia conducerea tehnică a echipei Dinamo, precizând că nu se pune problema unui provizorat şi că vineri va stabili toate detaliile contractului, împreună cu oficialii clubului bucureştean. "Acum sunt la Alba Iulia, dar mâine sunt la Bucureşti să vorbesc cu domnul preşedinte. Am discutat în principiu şi sunt de acord să vin la Dinamo, îmi doresc să vin la Dinamo. Nu se pune problema provizoratului, la Dinamo nu se va mai pune problema interimatului. Mâine (n.r. - vineri) vom stabili toate detaliile contractului", a spus Ţălnar.

Cornel Ţălnar a pregătit până în prezent în mai multe rânduri formaţia Dinamo şi în ultima perioadă a fost antrenor la echipa a doua a clubului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor