Donald Trump avertizează că alegerile prezidenţiale americane ar putea fi “aranjate”

Candidatul prezidenţial republican Donald Trump a sugerat că alegerile din noiembrie ar putea să nu se desfăşoare în mod corect, ci să fie “aranjate”.
Donald Trump
Donald Trump (Getty Images)

La un miting de campanie din Columbus, Ohio, Donald Trump a declarat că a auzit “din ce în ce mai mult” că alegerile prezidenţiale americane nu vor fi corecte. Totuşi, el nu a oferit niciun fel de dovezi imediate în acest sens.

La un alt eveniment el a numit-o “diavol” pe candidata prezidenţială democrată Hillary Clinton.

Trump a fost tot mai intens criticat în cercurile politice din cauza remarcilor sale despre părinţii unul soldat musulman american ucis în război.

În privinţa viitoarelor alegeri, el a declarat susţinătorilor săi: “Mă tem că alegerile vor fi aranjate, trebuie să fiu sincer”.

Trump a făcut comentarii similare în legătură cu campania democraţilor, sugerând că Partidul Democrat şi-a aranjat sistemul pentru a o favoriza pe Hillary Clinton în faţa rivalului ei Bernie Sanders.

La începutul acestui an, Trump s-a plâns, de asemenea, că sistemul republican a fost “manipulat”, oficiali ai Partidului Republican depunând eforturi pentru a-l împiedica să obţină numărul de voturi necesare intrării în cursa finală a prezidenţialelor.

Unii analişti susţin că Trump ar putea încerca să profite de neîncrederea alegătorilor americani în instituţiile establishmentului, sau pentru a-şi pregăti terenul în cazul în care ar pierde alegerile prezidenţiale.