Doi bărbaţi au atacat un poliţist de frontieră ucrainean şi au fugit în România

Pistol (Pixabay)
Ana Ion
26.05.2024

Doi ucraineni au reuşit să fugă în România după ce au atacat poliţiştii de frontieră şi au furat un pistol. Potrivit presei ucrainene din Transcarpatia, în secţiunea Delovoe – Bogdan, poliţiştii de frontieră au întâlnit doi bărbaţi care au trecut frontiera ucraineano-română.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poienile de sub Munte au depistat trei cetăţeni ucraineni care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, unul având asupra lui un pistol cu bile de cauciuc, a informat, duminică, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Iulia Stan, potrivit Agerpres.

Bărbatul cu pistolul este cercetat acum pentru mai multe infracţiuni, sub directa coordonare a unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus, la final urmând a fi dispuse măsurile legale.

„În data de 25 mai, la ora 00.40, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Poienile de sub Munte – judeţul Maramureş a depistat, pe direcţia localităţii Poienile de sub Munte, trei cetăţeni ucraineni, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 35 de ani, care au trecut ilegal frontiera de stat din Ucraina în România. În bagajul personal al cetăţeanului ucrainean în vârstă de 35 de ani, poliţiştii de frontieră au descoperit un pistol cu bile de cauciuc, fără muniţie, despre care partea ucraineană ne-a informat ulterior că a fost sustras de la o patrulă de grăniceri înainte ca cei trei să treacă ilegală frontiera din Ucraina în România. Deoarece bărbatul avea nevoie de îngrijiri medicale, a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Vişeu de Sus, fiind în afara oricărui pericol”, a declarat Iulia Stan.

Întrucât cei trei cetăţeni ucraineni solicită o formă de protecţie în România, au fost demarate procedurile specifice în astfel de cazuri, iar ulterior vor fi dispuse măsurile legale ce se impun. De asemenea, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus, în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor