Dodon sare în apărarea lui Chicu: Unii europarlamentari par a fi mai degrabă membri ai unor partide de opoziţie din R. Moldova

Igor Dodon şi Ion Chicu
Igor Dodon şi Ion Chicu (gov.md)

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, sare în apărarea prim-ministrului moldovean, Ion Chicu, după ce acesta a făcut mai multe declaraţii denigratoare la adresa României, în mare parte, a europarlamentarului Siegfried Mureşan, postate pe o platformă de socializare.

”Constat cu îngrijorare modul provocator în care este denigrată Republica Moldova şi instituţiile sale de către unii europarlamentari, care pe parcursul ultimilor ani par a fi mai degrabă membri ai unor partide de opoziţie din Republica Moldova şi au o abordare partizană în ceea ce priveşte interesul cetăţenilor noştri, una care creează adesea tensiuni şi distorsionează realităţile din ţară noastră”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Mai mult decât atât, şeful statului consideră că declaraţiile făcute în ultimele zile ar putea afecta în mod nejustificat relaţiile bune şi parteneriatul strategic pe care Republica Moldova îl are cu diferiţi parteneri externi şi în special cu România şi Federaţia Rusă.

Acesta a mai menţionat că „în ultima perioadă asistăm tot mai des la folosirea în scop politicianist şi populist a relaţiilor noastre cu unii dintre partenerii externi şi consider că aceste abordări trebuie să înceteze”.

Amintim că totul a început de la o postare a europarlamentarului Siegfried Mureşan, pe pagina sa de socializare, prin care critică dur guvernarea de la Chişinău subliniind că „eşuează în gestionarea crizei COVID-19 fiindcă a eşuat şi în implementarea reformelor”.

Ulterior, premierul moldovean a lansat un atac violent la adresa autorităţilor române şi a europarlamentarului PNL Siegfried Mureşan, despre care a declarat că este un „ratat”, un „copil de mingi” supus unui „patronat”.

La rândul său, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) român a catalogat drept complet inacceptabile declaraţiile denigratoare la adresa României făcute de Chicu şi şi-a exprimat dezacordul faţă de conţinutul acestora.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe