Doctoriţă cu stagii în străinătate, înjurată când a vrut să dea concurs pentru un post

Medicii tineri pleacă din ţară pe capete, iar noi ne mirăm. Alegerea medicilor este însă lesne de înţeles, în condiţiile în care, potrivit lui Vlad Voiculescu, posturile din spitalele de stat „se scot” când trebuie şi pentru cine trebuie.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Ne plângem că nu avem suficienţi medici şi că cei buni pleacă unde văd cu ochii, să profeseze în alte ţări. Pe de altă parte, posturile din spitalele de stat “se scot” când trebuie şi pentru cine trebuie, atrage atenţia fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, într-o postare pe Facebook, comentând păţania Biancăi M., medic specialist urolog cu stagii în SUA, Germania, Italia şi Anglia, care a trăit o experienţă traumatizantă când a dorit să se angajeze la spitalul din Paşcani.

Bianca M. a depus dosarul în ultima zi şi nu mică i-a fost surpriza când, la scurt timp după, sunându-l pe managerul spitalului, în loc să o salute, acesta i s-a adresat abrupt cu: "Sunteţi o nesimţită. Orice persoană cinstită nu ar fi depus dosarul în ultima zi" şi a ameninţat-o că îi trimite în puşcărie pe medicii care au semnat că ea este aptă medical să lucreze în ţară.

„Mi-a spus că nu-mi acceptă dosarul pentru că nu am venit în prealabil să vorbesc cu el. Au urmat tot felul de injurii şi ţipete”, a relatat medicul Bianca M., pentru ziaruldeiasi.ro, discuţia cu managerul Costică Pânzaru. Directorul, cunoscut pentru faptul că face 170 de gărzi pe an, a negat injuriile.

"După altercaţia cu directorul spitalului, medicul urolog se gândeşte să nu mai participe la concursul organizat de Spitalul Municipal Paşcani pentru un post de medic urolog, cu toate că, în cele din urmă, dosarul i-a fost admis. „Nu aş mai călca în spitalul respectiv cât domnul acesta este manager, pentru că nu văd niciun viitor. Deci, vine un medic care doreşte un post în spitalul respectiv, un medic doritor să facă ceva, un medic cu ceva experienţă şi în ţară şi în străinătate, şi dumnealui se comportă în acest fel. Este o chestiune de principiu. Atât timp cât tolerăm astfel de lucruri, ţara o să meargă aşa cum merge şi o să fie cât mai mulţi astfel de oameni în funcţii de conducere“, a subliniat doctorul, potrivit sursei citate.

Reacţia lui Vlad Voiculescu:

"De ce pleacă tinerii medici din ţară? De multe ori dintr-un motiv cât se poate de simplu: avem nevoie... dar nu avem locuri pentru ei.

Posturile din spitalele de stat “se scot” când trebuie şi pentru cine trebuie.

Pentru că medicii care între operaţii/consultaţii îşi mai fac timp să fie şi manageri (eventual şi profesori, conducători de doctorat, antreprenori cu multiple clinici, politicieni cu sau fără carnet de partid) au fost, sunt şi fi vor mereu interesaţi de două lucruri: consolidarea propriei imagini şi a propriei puteri şi “mulgerea” spitalului pentru interesul propriu sau de partid.

Iar cei care primesc astfel de posturi, nu de puţine ori ajung să fie mai nesimţiţi şi mai ticăloşi decât “maeştrii lor”... fără niciun interes cât de mic pentru colaborare profesională, pentru calitatea actului medical sau pentru binele pacientului", a comentat Vlad Voiculescu cele întâmplate Biancăi M.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne