DNA: Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, audiat în dosarul procurorilor Sâmpetru şi Bălan

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, a fost audiat miercuri la DNA, unde a fost chemat să dea declaraţii în legătură cu întâlnirile pe care le avea cu procurorii CSM Marcel Sâmpetru şi George Bălan, cercetaţi într-un dosar.
. (Photos.com)
Cristina Boiangiu
29.08.2012

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, a fost audiat miercuri la DNA, unde a fost chemat să dea declaraţii în legătură cu întâlnirile pe care le avea cu procurorii CSM Marcel Sâmpetru şi George Bălan, cercetaţi într-un dosar pentru fapte de corupţie.

Petrache a declarat că nu a vorbit niciodată cu cei doi despre promovări în funcţii, ei fiind acuzaţi să îşi negociau funcţii importante cu lideri politici. Preşedintele CJ Ilfov a spus că îi cunoaşte pe procurorii Bălan şi Sâmpetru de cinci ani, că este prieten bun cu aceştia, dar dacă ei au greşit trebuie să plătească.

Preşedintele CJ Ilfov a spus că, la întâlnirile sale cu cei doi procurori, nu a discutat niciodată despre promovări în funcţii şi că Bălan şi Sâmpetru nu i-au solicitat vreun sprijin în legătură cu o astfel de situaţie.

Marcel Sâmpetru este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) într-un dosar în care mai sunt acuzaţi George Bălan, fost vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, şi fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Ilfov, Mihai Vlad. În acelaşi dosar, s-a început urmărirea penală şi împotriva judecătoarei Georgeta Barbălată, de la Secţia penală a instanţei supreme, pentru favorizarea infractorului, aceasta fiind acuzată că l-ar fi anunţat pe fostul şef al SIPI Ilfov despre percheziţiile ce urmau să aibă loc la locuinţa acestuia, punându-l astfel în gardă.

Vlad Mihai este acuzat de folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, George Bălan este cercetat pentru complicitate, iar Marcel Sâmpetru de instigare la această infracţiune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor