Directorul Sălii Polivalente condamnat la trei ani de închisoare

Şef al Sălii Polivalente, instituţie în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, lider al unei organizaţii PSD şi apropiat al lui Nicolae Bănicioiu, Octavian Bitu este acuzat de luare de mită
(photos.com)

Directorul Sălii Polivalente din Bucureşti, Octavian Bitu, a fost condamnat luni la trei ani de închisoare cu executare, prin decizia Tribunalului Bucureşti. Sentinţa a fost pronunţată de Tribunalul Bucureşti şi poate fi contestată, relatează Mediafax.

Octavian Bitu, director al Complexului Sportiv Naţional Sala Polivalentă din Bucureşti, aflat în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, a fost trimis în judecată de DNA pe 23 septembrie a.c., fiind acuzat de fapte de corupţie.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada aprilie - august, Bitu a pretins de la un om de afaceri, denunţător în cauză, 10.000 euro şi cedarea unei construcţii deţinute de firma acestuia către o societate la care este asociat, în vederea valorificării în activităţi comerciale.

"Despre valoarea construcţiei, din care inculpatul Bitu Octavian a solicitat practic jumătate în scopul derulării de activităţi comerciale, denunţătorul a afirmat că este de minimum 180.000 euro, conform actelor contabile ale firmei. În schimbul banilor şi foloaselor materiale pretinse, inculpatul Bitu Octavian l-a asigurat pe denunţător că va stinge procesul civil aflat în derulare între CSN Sala Polivalentă şi firma acestuia din urmă şi va prelungi contractul de închiriere a terenurilor pe care se află construcţia respectivă", se arată în rechizitoriul DNA.

În schimbul banilor şi foloaselor cerute, Bitu i-a promis afaceristului ca la viitoarea licitaţie pentru închirierea terenurilor, câştigătoarea va fi o firmă la care denunţătorul şi un apropiat al lui Bitu să fie asociaţi.

În aceste condiţii, Bitu ar fi ameninţat un alt om de afaceri, denunţător în cauză, că îi vor fi reziliate contractele de închiriere pentru terenuri, dacă nu va renunţa la contractul de închiriere a construcţiei, pentru ca aceasta să fie închiriată unei firme indicate de directorul Sălii Polivalente.

Directorul Sălii Polivalente a fost prins în flagrant în 1 septembrie, după ce a primit 10.000 de lei de la unul dintre denunţători. Bitu este în arest preventiv din 2 septembrie, în urma unei decizii luate de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor DNA.

Potrivit Mediafax, Octavian Bitu era director al Sălii Polivalente din Bucureşti din aprilie 2013, când ministru al Tineretului şi Sportului era Nicolae Bănicioiu. De altfel, Bitu este şi vicepreşedinte al Organizaţiei Sectorului 4 Bucureşti a PSD, filială condusă de Nicolae Bănicioiu iar ministrul Sănătăţii i-a botezat un copil directorului de la Sala Polivalentă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne