Directorul Poştei Române neagă informaţiile privind neplata pensiilor pe decembrie: Nimeni nu trebuie să îşi facă griji

(Getty Images)

Valentin Ştefan, directorul Poştei Române, a declarat, la Realitatea PLUS, că, în ciuda zvonurilor vehiculate în spaţiul public în ultima perioadă, niciun pensionar nu ar trebui să fie îngrijorat că nu îşi va primi la timp pensia.

“Nu ştiu ce se vehiculează în spaţiul public, dar din punctul de vedere al Poştei Române, procesul de distribuire al pensiilor este în grafic. Nimeni nu trebuie să îşi facă griji. Mobilizarea e în parametri normali, poştaşii sunt oameni responsabili şi serioşi. Banii şi documentaţia necesară pensiilor au ajuns cum trebuie, cu 3-4 zile înainte de prima zi de distribuire.

Noi primim 50% din suma necesară pentru distribuirea de pensii din aproximativ 4 miliarde de lei. E o procedură normală, aşa-i primim tot timpul. Noi lucrăm şi luni, ne asigurăm că banii vor ajunge şi cash în oficiile poştale astfel încât pe 2 decembrie va fi prima zi de distribuţie a pensiilor”, a precizat Valentin Ştefan.

Asigurări similare au venit şi din partea ministrului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, care a afirmat, vineri, la preluarea mandatului, că nu vor exista probleme cu plata pensiilor în luna decembrie, deoarece banii alocaţi instituţiei sale la rectificarea bugetară vor acoperi plata tuturor pensiilor pentru luna respectivă.

Reamintim că, la începutul acestei săptămâni, Raluca Turcan a lansat un atac dur la adresa şefului său de partid Florin Cîţu şi chiar i-a cerut demisia atât lui, cât şi echipei care a negociat cu PSD-ul, acuzându-i că s-au “milogit” la Marcel Ciolacu să prindă un colţ de pâine.

Mai mult, Turcan a acuzat că “mandatul lui Florin Cîţu nu a fost decât un şir de minciuni, greşeli şi jocuri personale” şi a afirmat că premierul interimar ar fi un gambler dispus să “joace la poker până şi banii de pensii”.

“De mai bine de o lună mă ţin de capul tău şi-ţi spun repetat că de vineri (26 nov) nu mai sunt bani de pensii şi de alocaţii pentru că i-ai luat la rectificare doar ca să dai tu bine la cifre în postările de pe Facebook”, declara Turcan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne