Directorul OMS crede în abilitatea Chinei de a controla răspândirea virusului Wuhan - zice Ministerul de Externe al Chinei

Tedros Adhanom Ghebreyesus
Tedros Adhanom Ghebreyesus (Fabrice COFFRINI / AFP via Getty Images)

La numai două zile după ce primarul oraşului Wuhan a admis că 5 milioane de persoane au părăsit oraşul Wuhan înaintea instaurării carantinei care încearcă să oprească răspândirea virusului Wuhan, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii se declară convins de capacitatea Chinei de a controla epidemia cu coronavirus Wuhan, potrivit unui comunicat emis de Ministerul de Externe al Chinei.

Directorul OMS, agenţia ONU care săptămâna trecută a ţinut miercuri şi joi două şedinţe de urgenţă pentru a discuta despre epidemia cu virus Wuhan, se află în China, însă nu a ţinut deocamdată nicio conferinţă de presă. Săptămâna trecută agenţia ONU a refuzat să declare epidemia din Wuhan o urgenţă globală de sănătate publică. Nivelul ridicat de alertă care ar avea implicaţii pentru economia chineză, ar asigura însă o mai mare protecţie în exteriorul Chinei.

În cadrul unei întâlniri cu autorităţile de la Beijing, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a declarat, marţi, că este încrezător în capacitatea Chinei de a controla răspândirea unui nou coronavirus, a declarat Ministerul Afacerilor Externe din China.

În cadrul unei întâlniri cu autorităţile de la Beijing, Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat că a aprobat măsurile guvernului chinez de a stopa focarul până în prezent, potrivit unei declaraţii publicate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

Numărul îmbolnăvirilor raportate oficial, cauzate de virusul Wuhan s-a dublat în ultimele 24 de ore, ridicând întrebări despre veridicitatea datelor.

Tedros a declarat că nu pledează pentru evacuarea resortisanţilor străini prezenţi în China şi a îndemnat oamenii să rămână calmi.

Mai multe ţări, printre care Statele Unite, Franţa, Japonia, Coreea de Sud şi Maroc, au spus că vor evacua unii cetăţeni din Wuhan, un oraş de 11 milioane din China centrală, care este epicentrul focarului.

Numeroşi experţi în domeniul sănătăţii pun la îndoială capacitatea Chinei de a controla răspândire epidemiei, iar unii epidemiologi occidentali susţin că numărul real al îmbolnăvirilor ar fi mult mai mare decât cel raportat de regimul comunist.

Adhanom Ghebreyesus a declarat că a aprobat măsurile guvernului chinez de a stopa focarul până în prezent, potrivit unei declaraţii publicate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe