Directorul companiei Microsoft atrage atenţia că 2024 ar putea arăta ca o distopie orwelliană dacă nu va fi oprită apariţia statului poliţienesc bazat pe inteligenţă artificială

Robot
Robot (Shutterstock)

Viziunea distopică a lui George Orwell descrisă în cartea sa „1984” ar putea deveni realitate până în 2024, pe măsură ce tehnologia inteligenţei artificiale se transformă într-un ochi atotvăzător, a avertizat joi un director executiv al companiei Microsoft.

Preşedintele Microsoft, Brad Smith, a declarat, pentru BBC Panorama, că lumea descrisă de George Orwell în romanul său „1984” „ar putea avea loc în 2024” dacă reglementările guvernamentale nu vor proteja publicul împotriva supravegherii intruzive a tehnologiei care are la bază inteligenţă artificială.

Citiți și Magnat american critică firmele hi-tech americane pentru colaborarea cu domeniul militar al Chinei

„Îmi amintesc mereu de lecţiile lui George Orwell din cartea sa '1984'. Ştiţi că ideea fundamentală ... era despre un guvern care putea vedea tot ce făcea toată lumea şi auzi tot ce spunea toată lumea tot timpul", a spus Smith, pentru BBC, în timp ce vorbea despre utilizarea, de către China comunistă, a inteligenţei artificiale pentru a-şi monitoriza cetăţenii.

„Ei bine, asta nu s-a întâmplat în 1984, dar dacă nu suntem atenţi, s-ar putea întâmpla în 2024”, a continuat Smith.

"Dacă nu adoptăm legile care vor proteja publicul în viitor, vom observa că tehnologia avansează ultrarapid şi va fi foarte dificil de recuperat".

Citiți și Agenda 2035: Comuniştii chinezi îmbrăţişează transhumanismul promovat de compania Huawei

Smith a avertizat că punctul de vedere al lui Orwell despre un guvern care îşi spionează cetăţenii non-stop este deja o realitate în unele părţi ale lumii.

Totalitarismul condus de inteligenţă artificială, care este în desfăşurare în China, a distrus orice libertăţi ale cetăţenilor săi şi i-a transformat în membri ascultători ai partidului-stat.

"Inteligenţa artificială este literalmente comunistă” - Peter Thiel, membru al grupului Bilderberg

Mai nou, un sistem cu scor de credit social ţine cetăţenii sub control.

Citiți și Sistemul comunist de credit social blochează 2,5 milioane de "entităţi discreditate" să achiziţioneze bilete de avion

Pentru a preveni o astfel de distopie în Occident, parlamentarii trebuie să acţioneze acum, a explicat Smith.

Citiți și “Noua ordine mondială”: comunism la scară globală - chiar dacă poartă o mască de umanoid

În 2019, investitorul miliardar Peter Thiel a insistat că inteligenţa artificială este „literalmente comunistă”. El a spus că inteligenţa artificială concentrează puterea de a monitoriza cetăţenii. Aceste instrumente de supraveghere ştiu mai multe despre o persoană decât ştiu persoanele despre ele însele.

Citiți și Drumul spre o inteligenţă artificială: Facebook, Tesla şi Paypal se unesc într-un proiect de anvergură