Director CIA pe vremea lui Bill Clinton devine consultant senior al lui Donald Trump

Campaniei candidatului prezidenţial republican Donald Trump i s-a alăturat un nou membru: un fost director CIA care, întâmplător sau nu, a lucrat în acea poziţie în timpul preşedintelui Bill Clinton, soţul rivalei democrate în alegerile prezidenţiale americane din acest an, Hillary Clinton.
James Woolsey
James Woolsey (Chip Somodevilla / Getty Images)

James Woolsey, fost director CIA pe vremea fostului preşedinte american Bill Clinton, lucrează în mod oficial în poziţia de consilier al campaniei prezidenţiale a republicanului Donald Trump, a cărui rivală la alegerile americane din această toamnă este Hillary Clinton.

“Am fost un ‘Scoop Jackson’, un ‘Joe Lieberman’, un democrat toată viaţa mea adultă, dar sunt încântat să mi se ceară să particip împreună cu alţii pe care îi respect la consilierea candidatului republican Donald J. Trump în ceea ce priveşte nevoia urgentă de a reinvesti în armată şi a o moderniza pentru a face faţă provocărilor secolului 21”, a susţinut Woolsey într-o declaraţie publicată de campania lui Trump.

“Angajamentul lui Trump pentru anularea ruşinoaselor tăieri din bugetul apărării, efectuate de actuala administraţie, şi recunoaşterea necesităţii reducerii datoriei [naţionale], reprezintă un pas esenţial în vederea restabilirii primatului Statelor Unite în câmpul de luptă convenţional şi digital”, a adăugat el.

Woolsey, care a fost primul director CIA sub Bill Clinton, în perioada 1993-1995, a precizat că, în calitate de secretar de stat, Hillary Clinton “a demonstrat o totală lipsă de înţelegere şi o totală incapacitate de a conduce agenţia în fruntea căreia s-a aflat, astfel încât să menţină misiunea şi securitatea ei”.

“Pe baza emailurilor publicate până acum, ştim că secretarului Clinton îi lipseşte, de asemenea, şi abilitatea de a-şi conduce managerii de top şi de a respecta şi aplica protocoalele de bază concepute pentru a proteja informaţiile sensibile şi secrete ale guvernului nostru”, a mai adăugat Woolsey. “Trump înţelege ameninţările cu care ne înfruntăm şi este precaut”.