Deputatul PNL Alina Gorghiu îi răspunde Adrianei Săftoiu: PDL nu a ştiut ce este comunicarea cât a stat la guvernare

Deputatul PNL, Alina Gorghiu.
Deputatul PNL, Alina Gorghiu. (alinagorghiu.ro)
Epoch Times România
08.08.2013

Deputatul PNL Alina Gorghiu a acuzat joi PDL-ul că "nu a comunicat în timpul guvernării sale". Faptul că Guvernul Ponta va comunica "celor interesaţi" conţinutul scrisorii de intenţie cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) survine ca urmare a unei cererii a PDL, transmisa de purtătorul de cuvânt Adriana Săftoiu, privind organizarea de către Guvern a unei consultări asupra acestei scrisorii de intenţie.

"Mă bucur că a înviat Opoziţia din România şi sper să nu fie ultima declaraţie până în septembrie. Întotdeauna când nu mai este PD-ul la putere devin foarte dispuşi să comunice sau cer altora să comunice explicit când ajung în Opoziţie pentru că patru ani cât au stat la guvernare nu au ştiut ce-i aia comunicare, dezbatere publică sau transparenţă", a declarat Alina Gorghiu.

Deputatul PNL a informat că, potrivit premierului Victor Ponta, Guvernul va veni în faţa Parlamentului pentru a prezenta scrisoarea de intenţie şi acordul cu FMI.

"Va fi pentru prima dată când un Guvern din România va veni în faţa Parlamentului să prezinte scrisoarea de intenţie şi acordul cu FMI, aşa cum a spus premierul Ponta, iar Parlamentul va avea posibilitatea să comunice cu Guvernul raportat la acest subiect. Sunt absolut convinsă că Guvernul a comunicat, comunică şi va comunica cu mediul de afaceri şi absolut orice persoană interesată privitor la conţinutul acestei scrisori şi nu-şi are rost ameninţarea cu moţiunea simplă, că după cum ştim PD-ul oricum o va face pentru că altceva nu au făcut", a continuat Gorghiu.

PNL va discuta draftul scrisorii de intenţie cu FMI la sfârşitul lunii august în cadrul Delegaţiei Permanente partidului.

PDL cere Guvernului USL să renunţe la strategia fiscală dezastruoasă şi să iniţieze o consultare reală cu toate partidele parlamentare, cu partenerii sociali şi organizaţiile oamenilor de afaceri, pentru a propune în viitorul memorandum cu FMI măsuri în acord cu realitatea economică a României, reiese dintr-un comunicat de presă remis joi către Epoch Times.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Adriana Săftoiu, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă susţinută joi că “în cazul în care Guvernul USL refuză şi dialogul şi revizuirea politicii fiscale bazată excesiv şi abuziv pe creşterea de taxe şi impozite, PDL va introduce la începutul sesiunii parlamentare o moţiune simplă. Suntem siguri că vom găsi susţinere şi în rândul unor parlamentari ai puterii”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor