Deputatul PDL Petru Movilă: USL devine periculoasă

Epoch Times România
04.07.2012

Evenimentele care au dus la schimbarea Avocatului Poporului, a preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului sunt catalogate de deputatul PDL Petru Movilă drept un atac la adresa statului de drept.

"Sincer, nici nu credeam că voi apuca vreodată să văd, mai ales într-o ţară membră a Uniunii Europene. USL vrea de toate. După ce au evaluat pierderile din ultima perioadă, au realizat că pierd războiul, în varianta corectă, constituţională. Cum alegerile parlamentare îşi anunţă într-un scurt timp prezenţa, au considerat că e momentul să amortizeze pierderile. Aşa că au uitat de tot ce înseamnă lege, de tot ceea ce înseamnă Constituţie şi au cerut totul: Avocatului Poporului, modificarea Legii Curţii Constituţionale, înlocuirea judecătorilor din CCR, înlocuirea celor doi preşedinţi ai Senatului şi Camerei Deputaţilor şi iniţierea procesului de suspendare a preşedintelui României. Mai contează că legea spune că cei doi preşedinţi pot fi înlocuiţi doar la cererea grupului parlamentar din care fac parte, sau că este departe de a fi constituţional ceea ce fac ei?",a declarat, miercuri, presei deputatul PDL Petru Movilă.

În opinia parlamentarului ieşean, aceste schimbări radicale sunt făcute de liderii USL pentru că au pierdut o bună parte din electorat şi din elita ţării, dar şi pentru că au considerat că e momentul să "amortizeze pierderile până ce nu pierd totul".

Petru Movilă avertizează că USL devine "periculoasă" iar acţiunile de până acum sunt catalogate drept o tentativă de "lovitură de stat".

"Din păcate, dacă USL reuşeşte să dea această lovitură de stat, ne aşteaptă vremuri mai grele decât cele blamate de oameni până acum. Guvernarea PDL, care până acum a fost huiduită şi acuzată din toate părţile, va deveni cel mai mic rău. Ceea ce urmează, setea de putere de care USL dă dovadă şi lupta de guerillă pe care o promovează, nu arată decât că ne aşteaptă zile grele. USL devine periculoasă. Când puterea de decizie e în mâinile unor oameni gata de orice pentru a pune mâna pe câteva scăunele, sub nişte pretexte deja întoarse pe toate părţile, în viitor nu se mai întrevede decât o formă de dictatură. O dictatură bazată pe calcule extrem de pragmatice", conchide Petru Movilă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor