Realitatea TV a ajuns din nou în posesia familiei Vîntu

Postul de televiziune Realitatea a ajuns din nou în proprietatea familiei lui Sorin Ovidiu Vîntu, după aproape un an în care patronul oficial al postului de ştiri a fost omul de afaceri Elan Schwartzenberg.
Realitatea TV. (www.filmari.tv)
Liviu Şerbănescu
04.07.2012

Postul de televiziune Realitatea a ajuns din nou în proprietatea familiei lui Sorin Ovidiu Vîntu, după aproape un an în care patronul oficial al postului de ştiri a fost omul de afaceri Elan Schwartzenberg.

Centrul de investigaţii RISE Project a obţinut recent din Cipru documentele firmei offshore Bluelink Comunicazione Ltd, care este acţionarul majoritar (86,5%) al staţiei TV din România.

În prezent, copiii lui Sorin Ovidiu Vîntu - Ioana şi Ionuţ Codrin - deţin împreună 82% din firma cipriotă şi, implicit, controlul asupra postului Realitatea TV. Ia

Totodată, Ioana Vîntu este directorul Bluelink Comunicazioni, fiind numită în această calitate la data de 10 aprilie a.c.

Elan Schwartzenberg (Emilian Schwartzenberg, în acte), care a susţinut în ultimul an că stăpâneşte postul TV, are acum doar 9% din offshore-ul înregistrat în Nicosia, Cipru.

RISE Project se autodefineşte ca fiind "o comunitate de jurnalişti, de programatori şi de activişti, care investighează crima organizată şi corupţia care afectează România şi ţările din regiune".

La data de 22 iunie a.c, Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat definitiv într-un dosarul de şantaj şi va executa un an de închisoare, din care se vor scădea cele 43 de zile petrecute în arest preventiv.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor