Deputatul Buhăianu (PDL): Nu cred că este cineva care să nu fie de acord cu majorarea pensiilor şi a salariilor

Deputatul Partidului Democrat Liberal (PDL) Cătălin Obuf Buhăianu şi-a exprimat, vineri, susţinerea faţă de majorarea salariilor şi pensiilor şi a declarat, pentru AGERPRES, că această măsură este susţinută de toată partidele politice, dar şi de întreaga societate civilă.
Epoch Times România
09.03.2012

Deputatul Partidului Democrat Liberal (PDL) Cătălin Obuf Buhăianu şi-a exprimat, vineri, susţinerea faţă de majorarea salariilor şi pensiilor şi a declarat, pentru AGERPRES, că această măsură este susţinută de toată partidele politice, dar şi de întreaga societate civilă.

"Nu cred că este cineva care să nu fie de acord cu creşterea salariilor şi a pensiilor. Sunt unul dintre cei care susţin majorarea salariilor şi a pensiilor, însă trebuie văzută exact care este marja în care bugetul permite acest lucru", a afirmat Buhăianu.

Parlamentarul PDL a precizat că Guvernul şi Ministerul Finanţelor Publice analizează problema "pentru a găsi soluţia optimă" de revenire a salariilor din sistemul bugetar la nivelul din primul semestru al anului 2010.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat într-un discurs susţinut în Parlament zilele trecute că ar trebui găsite soluţii pentru ca în jurul datei de 1 iunie să fie reîntregite salariile bugetarilor. Şeful statului şi-a exprimat convingerea că şi opoziţia va înţelege acest lucru şi că Executivul şi premierul vor putea găsi resursele necesare în bugetul de stat fără a diminua din investiţii.

Ministrul Finanţelor, Bogdan Drăgoi, a declarat vineri că analizează mai multe scenarii pentru creşterea veniturilor populaţiei, însă acestea depind de rezultatele bugetare ale primului trimestru. Potrivit acestuia, impactul bugetar în eventualitatea creşterii salariilor de la 1 iunie cu 16% ar fi de 2 miliarde lei pentru bugetul pe 2012, iar impactul unei eventuale scăderi a CAS cu 5 puncte procentuale ar fi de 2,3 miliarde lei asupra bugetului de stat.

Pe de altă parte, ministrul de Finanţe a anunţat că Româna ar putea să intre în recesiune din punct de vedere tehnic, ceea ce înseamnă că economia a scăzut două trimestre consecutiv, respectiv a fost înregistrată scădere în primul trimestru din 2012 comparativ cu ultimul trimestru din 2011. Însă, oficialii de la Finanţe mizează pe o creştere anuală între 1,5% şi 2% în 2012 faţă de 2011.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor