Deputaţii Jardan şi Ulanov, reţinuţi pentru 72 de ore. Analist: Nu pot fi excluse înţelegeri politice în culise între Dodon şi Şor

Protest în faţa Băncii Naţionale a Moldovei
Protest în faţa Băncii Naţionale a Moldovei (facebook.com)
Tatiana Chiriac
23.03.2021

Procuratura Anticorupţie a recunoscut şi l-a audiat, luni, pe deputatul Petru Jardan, bănuit de ”abuz de serviciu” în proporţii deosebit de mari în interesul unui grup criminal organizat şi în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internaţional Chişinău”, aflată în faza concesionării.

Totodată, Procuratura Generală anunţă că oamenii legii au efectuat percheziţii la domiciliul deputatului fracţiunii Şor, dar şi în biroul de serviciu al acestuia de la sediul Companiei ”Avia Invest”, al cărei administrator a fost.

Procurorii susţin că în cursul zilei de marţi, acţiunile de urmărire penală vor continua, urmând să fie audiat şi deputatul Denis Ulanov, care este vizat în dosarul ”frauda bancară”, acţiunile lui fiind cercetate sub aspectul ”escrocheriei” şi ”spălării de bani”, ambele infracţiuni săvârşite în proporţii deosebit de mari şi în interesele unei asociaţii criminale.

Este important ca dosarele de rezonanţă privind furtul miliardului şi concesionarea Aeroportului să nu fie politizate, susţine analistul politic Ion Tăbârţă, amintind de cazurile de ridicare a imunităţii parlamentare a altor deputaţi din Partidul Şor, care nu au avut nicio finalitate din cauza unor înţelegeri de culise între PSRM şi Ilan Şor.

„Anterior ştim că li s-a ridicat imunitatea parlamentară doamnelor Marina Tauber şi Reghina Apostolova şi ce a urmat? Acest proces a fost întrerupt, iar în acel moment au fost evidente anumite înţelegeri în culise între Igor Dodon şi Ilan Şor. Nu putem exclude ca şi în acest moment să avem o situaţie similară”, notează Ion Tăbârţă pentru Radio Chişinău.

Deputaţii Petru Jardan şi Denis Ulanov au fost reţinuţi luni, 23 martie, pentru 72 de ore, după ce, la cererea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, Parlamentul le-a ridicat imunitatea parlamentară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor